Gratis undervisningsmateriale til madkundskab

03-08-2022

Er du madkundskabslærer, og skal du til at planlægge årets undervisning? Så tag et kig på det nye, gratis digitale undervisningsmateriale ”Fra kostråd til madkultur”. Det er lige til at gå til i din undervisning.

”Fra Kostråd til madkultur” er et nyt digitalt undervisningsmateriale, som er målrettet madkundskabstimerne for elever i 6. klasse. Målet er at give eleverne forudsætninger for, at de kan være med til at skabe en sund og klimavenlig madkultur. Materialet er frit tilgængeligt for alle og kan findes på Gyldendals digitale undervisningsplatform madkundskab.gyldendal.dk.

Det digitale undervisningsunivers tager udgangspunkt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det indeholder bl.a.:

  • Forløb med teori, bl.a. om De officielle Kostråd
  • Undervisningsfilm
  • Opgaver
  • Smagskørekort
  • Video-tips fra populære influencere

Ingen løftede pegefingre

Mens De officielle Kostråd har anbefalinger om råvarer og madvaner, som er gode for sundhed og klima, så har det nye undervisningsmateriale også fokus på, at mad og måltider skal være en god oplevelse. For mad skal ikke bare være nyttigt for sundhed og klima – det skal også smage godt og se indbydende ud.

Det er håbet at skabe engagement og madglæde hos eleverne uden løftede pegefingre.

Derfor skal eleverne bl.a. eksperimentere med tilberedningsteknikker og tilsmagning for at undersøge, hvordan man kan skabe stor velsmag - også med råvarer, som eleverne måske ikke er så erfarne med.

Gode vaner skal grundlægges så tidligt som muligt

Det er vigtigt, at børn og unge får grundlagt sunde og klimavenlige vaner så tidligt som muligt.

Samtidig er der et stort potentiale i at få børn og unge til at lave klimavenlig mad. Klimarådet vurderer, at man kan reducere klimabelastningen fra kosten med helt op til 31 % - 45 % ved at følge kostrådene.

Se teaser-video om 'Kostråd til Madkultur

Fakta om det digitale undervisningsmateriale til grundskolen

Materialet tager udgangspunkt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.
Det er udviklet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Madkulturen og forlaget Gyldendal.
Undervisningsmaterialet er målrettet undervisere i madkundskab, som kan finde ”Fra kostråd til madkultur” på dette link: madkundskab.gyldendal.dk.

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk