Danske regler og EU-regler om tilsætningsstoffer og tilsætninger til fødevarer.
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 1333/2008 af 16. december 2008 om fødevaretilsætninger
Kommissionens forordning (EU) Nr. 1056/2012 af 12. november 2012 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1332/2008 om fødevareenzymer for så vidt angår overgangsforanstaltninger
Kommissionens forordning (EU) Nr. 231/2012 af 9. marts 2012 om specifikationer for fødevaretilsætningsstoffer
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 1332/2008 af 16. december 2008 om fødevareenzymer
Kommissionsbeslutning 2021/741 af 5. maj 2021 om de nationale bestemmelser om tilsætning af nitrit til vise kødprodukter, som Danmark har givet meddelelse om
Kommissionens henstilling (EU) 2023/965 af 12. maj 2023 om metodologien til overvågning af indtag af fødevaretilsætningsstoffer og fødevarearomaer
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 1331/2008 af 16. december 2008 om en fælles godkendelsesprocedure for fødevaretilsætningsstoffer, fødevareenzymer og fødevarearomaer
Kommissionens forordning (EU) nr. 234/2011 af 10. marts 2011 Kommissionens forordning (EU) nr. 234/2011 af 10. marts 2011 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1331/2008 om en fælles godkendelsesprocedure for fødevaretilsætningsstoffer, fødevareenzymer og fødevarearomaer
Der er danske regler for nitrit, fødevareenzymer, tekniske hjælpestoffer og mærkning.
Bekendtgørelse nr. 474 af 9. maj 2023 om tilsætninger m.v. til fødevarer
Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer