Der er sundhedsnormer for muslinger m.m., herunder for organoleptiske egenskaber som udseende, lugt og smag, mikrobiologiske kriterier og grænseværdier for indhold af algegifte.
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, afsnit VII, kapitel V
82.1 Mikrobiologiske kriterier for muslinger m.m.
Muslinger m.m. skal overholde de relevante mikrobiologiske kriterier for muslinger m.m. i mikrobiologiforordningen.
Der er således fastsat grænseværdier for indhold af E. coli, Listeria monocytogenes og Salmonella i forarbejdede og levende muslinger m.m. Kogte bløddyr skal overholde mikrobiologiforordningens kriterier for Salmonella, E. coli og koagulase-positive stafylokokker.
Se også:
Mikrobiologiforordningen, bilag I, kapitel 1, punkt 1.16 og kapitel 2, punkt 2.4.1
Mikrobiologiforordningen, bilag I, kapitel 1, punkt 1.2, punkt 1.16, 1.17. og 1.25.
Mikrobiologiforordningen, bilag I, kapitel 1, punkt 1.16 og kapitel 2, punkt 2.4.1
Vejledning om mikrobiologiske kriterier for fødevarer
82.2 Grænseværdier for algegifte i muslinger m.m.
Muslinger m.m. må ikke indeholde algegifte i samlede mængder over grænseværdierne. Indholdet skal måles på hele kroppen af muslingerne m.m. eller på enhver spiselig del af kroppen.
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, afsnit VII, kapitel V, punkt 2
Muslingebekendtgørelsen, bilag 2