Mobile virksomheder kan assistere primærproducenter ved slagtning af fjerkræ, kaniner, opdrættet fjervildt, så primærproducenten kan afsætte kødet direkte til endelige forbrugere og til lokale detailvirksomheder.
91.1 Regler for assistance til primærproducenter til slagtning af visse dyr
Mobile virksomheder, der ønsker at assistere primærproducenter ved slagtning af fjerkræ, kaniner eller opdrættet fjervildt, så primærproducenten kan afsætte kødet direkte til endelige forbrugere eller til lokale detailvirksomheder, skal være registreret til aktiviteten og opfylde visse hygiejnemæssige bestemmelser.
Virksomhederne skal rengøres og desinficeres efter endt arbejde og før primærproducentens ejendom forlades.
Kød, spildevand og animalske biprodukter må ikke medtages fra primærproducentens ejendom efter endt slagtning eller slagtemæssig behandling af dyr.
Spildevand og animalske biprodukter skal opsamles, håndteres og bortskaffes i overensstemmelse med forordningerne om animalske biprodukter. Vand, der har været anvendt til skoldning af fjerkræ i forbindelse med plukning, kan dog medtages fra ejendommen, såfremt det efter brug og før ejendommen forlades har været opvarmet til 70 °C i mindst 1 time.
Virksomheden skal føre et register, hvoraf følgende oplysninger fremgår:
- CHR-nummer på den ejendom, hvor dyrene slagtes. Hvis ejendommen ikke har et CHR-nummer, skal i stedet registreres navn på ejer og adresse på den ejendom, hvor dyrene slagtes.
- Antallet af dyr og dyreart, der er slagtet, samt for dyr med individuelt nummer CKR-nummer på det slagtede dyr.
- Slagtetidspunkt.
Hygiejneforordningen, bilag II, kapitel III
Hygiejnebekendtgørelsen, kapitel 2 og § 18
Autorisationsbekendtgørelsen, § 10