Brev til modtagere - Tilbagekaldelse

​​​​[By] den [dato]

Tilbagekaldelse af [produkt]

[Virksomhedens navn] tilbagekalder følgende [produkt/produkter] levereret til din virksomhed, fordi der er risiko for, at [det/de] ikke overholder kravene til [fodersikkerhed/fødevaresikkerhed]. Årsagen er, [beskriv årsag].

Følgende [produkt/produkter] tilbagekaldes:

[Produktnavn
Størrelse (varens nettoindhold) eller lignende
EAN-nummer
Lotnummer
Produktionsdato
Sidste anvendelsesdato/Bedst før-dato
Produktionsvirksomhed
Importør
Andet]

Hvad skal du gøre?

  • Du skal tilbagekalde ovenstående [produkt/produkter] fra dine aftagere. Samtidig skal du gøre aftagerne opmærksom på, at de skal foretage en tilsvarende tilbagekaldelse, hvis de har videresolgt [produktet/produkterne​].
  • Hvis du har salg til den endelige forbruger, skal du straks sørge for at ovenstående [produkt/produkter] fjernes fra kundeområderne.
  • Er nogle af produkterne solgt, skal forbrugerne informeres om tilbagekaldelsen. Dette kan gøres ved skiltning i butikken , så forbrugerne har mulighed for at levere produkterne tilbage eller smide dem ud.
  • Du bedes bekræfte, at denne meddelelse er modtaget.

[Vi eller virksomhedsnavn, hvis pressemeddelelse er udsendt af virksomhed i et tidligere handelsled] har udsendt en pressemeddelelse om tilbagekaldelsen og informeret Fødevarestyrelsen.


Med venlig hilsen


[Virksomheden navn, adresse, kontaktperson, telefon og E-mail (Husk også kontaktmulighed uden for almindelig kontortid)]​