Klik her og print skiltene til at skabe overblik i køleskabet (pdf)
Skiltene der printes i alm. papir bør ikke komme i direkte kontakt med mad, som ikke er i bokse, indpakning mv.
Fem gode råd til at begrænse madspild
Følg disse fem råd og vær med til at begrænse madspildet:
- Køb kun den mad, der er behov for
- Opbevar maden korrekt
- Tilbered kun den mad, der vil blive spist
- Gem madrester og brug dem senere – også de små – og brug dem til madpakken, retter i morgen eller som eftermiddagssnack.
- Vær opmærksom på holdbarhedsmærkningen - ikke alle varer skal i skraldespanden efter udløb. Læs mere om hvordan du vurderer, om din mad kan spises efter holdbarhedsdatoen her.
Læs mere
Se Fødevarestyrelsens temasider Madspild i hjemmet. Her kan du bliver klogere på, hvordan du kan reducere madspild.
Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk