Faglige nyheder om Certifikatdatabasen den 21. december 2023

21-12-2023

Læs de seneste nyheder om Certifikatdatabasen her.

Følgende certifikat sider er blevet opdateret:

Eksport af fiskemel og fiskeolie, ikke til human konsum, til New Zealand

20. december 2023: Nyt certifikat til eksport af fiskemel og fiskeolie, der ikke er bestemt til human konsum eller til madding eller foder til vanddyr, fra Danmark til New Zealand. Certifikatet er godkendt af myndighederne i New Zealand. Certifikatet erstatter La 23,0-1806 og La DK/NZ-fm.0604, som bliver slettet fra Certifikatdatabasen den 17. januar 2024.

Link til Certifikatsiden for eksport af fiskemel og fiskeolie, ikke til human konsum, til New Zealand

Eksport af avls- og/eller brugskvæg til Tajikistan

15. december 2023: Det generelle tredjelandscertifikat er blevet godkendt til eksport af avls- og/eller brugskvæg til Tajikistan.

Link til Certifikatsiden for Eksport af avls- og/eller brugskvæg til Tajikistan

 

Omorganisering i Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen gennemfører en omorganisering pr. 1. januar 2024, som får betydning for de lokationer, hvor det fremover vil være muligt at få underskrevet eksportcertifikater. Derfor har relevante virksomheder allerede i november 2023 modtaget brev herom. I den forbindelse gør Fødevarestyrelsen opmærksom på, at i certifikatmodeller, hvor der skal oplyses  ”Food inspection unit” skal der fra 1. januar 2024 stå henholdsvis: ”Food inspection unit South”, ”Food inspection unit East” eller ”Food inspection unit North”. Undtaget for ovenstående, er certifikater på fisk og fiskevarer til Kina hvor ”Food inspection unit” skal skrives som hidtil, grundet listerne over underskriftsberettigede dyrlæger i Enhederne.


MVH Fødevarestyrelsen