"Vi skal have flere med på øko-rejsen. Derfor opfordrer vi til, at offentlige køkkener søger puljemidler", fortæller Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.
Økologisk omstilling handler om at bruge flere økologiske fødevarer og samtidig holde budgettet. Det kræver ofte at personalet får et kompetenceløft, så de er rustet til at omstille til økologi. Fonden giver støtte til at kompetenceudvikling af personale.
Ansøgningsfristen er d. 26 september 2023
I køkkenomstillingspuljen hos Fonden for Økologisk Landbrug er der afsat 10 mio. kr til brug for bevillingsåret 2024. Ansøgningsfristen er den 26. september 2023 kl. 12.00. Det kan godt tage lidt tid at skrive en ansøgning, så det gælder bare om at komme i gang.
Det er Fonden for økologisk landbrug, der administrerer og udmønter puljemidlerne. Alle spørgsmål vedrørende fx ansøgning, formalia mv. skal stiles til Fonden for økologisk landbrug.
Læs mere om, hvordan du ansøger på Fonden for økologisk landbrugs hjemmeside
Understøtter Det Økologiske Spisemærke
Når de offentlige køkkener vælger at omstille til økologi, er det muligt for det enkelte køkken at ansøge om Det Økologiske Spisemærke.
Det Økologiske Spisemærke er gratis at tilmelde sig og viser, hvor stor en procentdel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).
Fakta
- På nuværende tidspunkt er der 2.628 offentlige køkkener i Danmark, der har omlagt deres køkken til økologi.
- Den økologiske omstilling af offentlige køkkener er med til at højne økologiprocenten i de mange daglige måltider, der serveres ude i landets kantiner, daginstitutioner, børnehaver, hospitaler mv. Til gavn for både biodiversitet, vandmiljø og dyrevelfærd.
Læs mere
Fonden for Økologisk Landbrugs hjemmeside – Køkkenomstilling
Om Det Økologiske Spisemærke
Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk