Fødevarestyrelsen informerer om, at det nu er muligt at flytte drøvtyggere til og gennem Tyskland

15-08-2024

Fødevarestyrelsen har modtaget en bekræftelse fra tyske myndigheder om, at flytninger til og transit af drøvtyggere igennem Tyskland er muligt uden behandling af køretøjer med insekticider og repellenter. Det oplyses desuden fra tysk side, at Tyskland har suspenderet deres bluetongue-fri status i hele landet.

Derved er det nu muligt at flytte drøvtyggere til de EU-medlemsstater, som har tilladt flytning af drøvtyggere fra andre EU-medlemsstater, der ikke er fri for bluetongue.

Se hvilke medlemsstater, som har givet særlige tilladelser til flytninger af drøvtyggere fra bluetongue-berørte medlemsstater på  EU-kommissionens hjemmeside.

Operatører, som ønsker at flytte drøvtyggere ud af Danmark, skal være opmærksomme på, hvilke lande og zoner der tillader modtagelse af drøvtyggere og under hvilke betingelser, de tillader modtagelse og transit af drøvtyggere. Disse betingelser skal naturligvis kunne opfyldes.

Opmærksomheden henledes på, at der findes flere serotyper af bluetongue, som kan være relevant i forhold til betingelser og muligheder for at flytte drøvtyggere. I Danmark er det serotype 3, som er konstateret. Der er samme serotype, som er konstateret i Tyskland, Nederlandene og Belgien.   

Indtil videre er der i Danmark ikke godkendte insekticider og repellenter til behandling af køretøjer. Transport af drøvtyggere fra Danmark igennem områder, som kræver behandling af køretøjer, er derfor endnu ikke er muligt.

Situationen kan ændre sig med meget kort varsel. Fødevarestyrelsen vil informere herom på vores hjemmeside og nyhedsbreve.