Faglige nyheder om Certifikatdatabasen den 7. marts 2024

07-03-2024

Læs de seneste nyheder om Certifikatdatabasen her.

Følgende certifikat sider er blevet opdateret:

Eksport af mælk og mælkeprodukter til Argentina

06. marts 2024: Opdateret certifikat for mælk og mælkeprodukter til Argentina. Certifikatet er godkendt af de argentinske myndigheder. Certifikatet er opdateret med krav om officiel forsegling. Officiel forsegling og containernummer skal angives i feltet I.16. Containernummer kan X's ud, hvis forsendelsen ikke transporteres i en container. 

Link til certifikatsiden for eksport af mælk og mælkeprodukter til Argentina

Eksport af råvarer fra svin og/eller fjerkræ til petfood produktion til USA

07. marts 2024: La 23,0-7437 til eksport af råvarer fra svin og/eller fjerkræ til petfoodproduktion i USA erstatter det tidligere certifikat La 23,0-7293. Certifikatet er blevet opdateret på grund af ændret importtilladelse. Den skrivebare pdf vil være tilgængelig via certifikatdatabasen indtil certifikatet overgår til DIX.

Den 03.04.2024 overgår La 23,0-7293 til udstedelse i DIX, som er Fødevarestyrelsens nye digitale system til udstedelse af eksportcertifikater. Fra den dag vil certifikatet ikke længere kunne udstedes på den nuværende måde, og den skrivbare PDF vil blive fjernet fra Certifikatdatabasen.

Certifikater med tillægsattestationer findes i DIX i en udgave med tillægsattestationer og en udgave uden. Vær derfor opmærksom på at vælge den korrekte udgave af certifikatet. Forskellen vil fremgå tydeligt i DIX.

Find mere information på Certifikatdatabasens forside.

Link til certifikatsiden for eksport af råvarer fra svin og/eller fjerkræ til petfood produktion til USA

Eksport af smagsforstærkere til fremstilling af petfood til Tyrkiet

28. februar 2024: Nyt certifikat (La 23,0-7423) til eksport af smagsforstærkere til fremstilling af petfood fra Danmark til Tyrkiet. Certifikatet kan anvendes fra den 1. marts. Certifikatet er udarbejdet på baggrund af et nyt modelcertifikat fra de tyrkiske myndigheder.

Link til certifikatsiden for eksport af smagsforstærkere til fremstilling af petfood til Tyrkiet