Charlotte Vilstrup bliver ny veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen

28-02-2022

1. marts tiltræder Charlotte Vilstrup jobbet som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, og skal dermed være med til at sikre blandt andet dyrevelfærd og dyresundhed i dansk landbrug.

Det bliver en dyrlæge med stor veterinærfaglig og ledelsesmæssig ballast, som tiltræder jobbet som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen 1. marts. Den 52-årige Charlotte Vilstrup kommer fra en stilling som kontorchef i Fødevarestyrelsens afdeling for Foder- og Fødevaresikkerhed, og har endvidere erfaring som både medarbejder og chef inden for kødkontrol, dyrevelfærd og veterinærmedicin samt international handel.

-'Vi har med Charlotte Vilstrup fået en stor kapacitet til den meget vigtige post som veterinærdirektør. Charlotte har via sin erfaring et indgående kendskab til veterinærområdet, og ikke mindst snitfladerne til Fødevarestyrelsens mange andre opgaver. Derudover har hun – via sine tidligere jobs i og uden for Fødevarestyrelsen – indsigt i fødevarebranchen både nationalt og internationalt', siger direktør i Fødevarestyrelsen, Nikolaj Veje.

Veterinærdirektøren har blandt andet det overordnede ansvar for Danmarks veterinære beredskab ved husdyrsygdomme som fugleinfluenza og afrikansk svine​pest. Her har Charlotte de senere år stået i spidsen for udviklingen af det centrale beredskab men også beredskabet på fødevareområdet og veterinærområdet.

Om sit nye job som veterinærdirektør siger Charlotte Vilstrup:

'Jeg glæder mig til at engagere mig i mit nye ansvarsområde. Det er en spændende udfordring, og en opgave jeg går til med stor ydmyghed. Jeg ser frem til at arbejde sammen med de mange dygtige medarbejdere, der er med til blandt andet at sikre, at beredskabet er klar til at bekæmpe dyresygdomme døgnet rundt, året rundt'.

Med i porteføljen hos veterinærdirektøren ligger også dyrevelfærd, dyresundhed og antibiotikaforbruget i landbruget samt autorisation af dyrlæger. Endvidere er veterinærdirektøren med til at varetage og sikre danske interesser i en række internationale fora, blandt andet EU og den internationale dyresundhedsorganisation OIE.

Charlotte Vilstrup afløser den tidligere veterinærdirektør Hanne Larsen, som i februar tiltrådte som statskonsulent på den danske ambassade i Jakarta, Indonesien.

Yderligere oplysninger: Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834.

Senest opdateret 03-03-2022