Smiley

Har dine favoritforretninger styr på smileyen?

18-12-2023

Fødevarestyrelsen har sendt nye smileymærker ud til knap 46.000 detailbutikker. Det forenklede smileymærke skal nu sidde synligt ved indgangsdøren

Den nye smileyrapport, som nu skal sidde tydeligt ved indgangen til detailhandelsbutikkerne.

Fødevarestyrelsen har de seneste måneder løbende sendt de nye forenklede smileymærker ud til landets cafeer, restauranter, slagterbutikker og supermarkeder, der nu skal have det nye mærke siddende ved indgangsdøren. Her kan forbrugerne med et hurtigt blik se, hvordan Fødevarestyrelsen har vurderet virksomheden på de seneste tre kontrolbesøg.

Mere end 80 procent af Danmarks knap 46.000 fødevarevirksomheder har en glad smiley, og under det – typisk – glade smil sidder der nu som noget nyt en QR-kode. Med en telefon i hånden er det muligt for café- og restaurantgæster at scanne sig direkte ned i Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport. Her kan man læse, om virksomheden havde styr på butikken og begrundelserne for den enten sure, mellemfornøjede eller glade smiley.
 
Du kan se Fødevarestyrelsens seneste fire kontrolrapporter på findsmiley.dk. Her er det også muligt at bestille et gratis abonnement på kontrolrapporterne fra din favoritslagter eller yndlingscafé. Så får du smileyresultaterne direkte i din indbakke – få dage efter vi har været på besøg. Et besøg der typisk ender med et smil.

 

Yderligere oplysninger

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressetelefon på 2284 4834.