International konference i København om dyresundhed

03-05-2022

Hør nogle af verdens skarpeste specialister fortælle om, hvordan samfundet kan mindske risikoen for antibiotikaresistens, og hvordan kampen mod fremtidens pandemier vindes.

​Hvordan undgår vi antibiotikaresistens? og hvordan kan myndighederne være med til at hindre den næste pandemi blandt dyr og mennesker? Det er bare nogle af de spørgsmål, som bliver besvaret, når Danmark fra den 3. til den 5. maj er vært for en stor international dyresundhedskonference i København.

Konferencen tiltrækker over 200 forskere, beslutningstagere, dyrlæger og andre interessenter inden for dyresundhed og fødevaresikkerhed fra hele verden. Bag konferencen står en international videnskabelig komite med deltagere fra mange lande og en lokal komite, bestående af Fødevarestyrelsen, Københavns Universitet, SEGES og Landbrug og Fødevarer.

Konferencen åbnes af Fødevarestyrelsens nyligt tiltrådte veterinærdirektør, Charlotte Vilstrup. Internationale eksperter og beslutningstagere præsenterer blandt andet erfaringer med COVID-håndteringen i Danmark og Sverige, og hvordan nye trusler fra dyr mod folkesundheden overvåges. Også repræsentanter fra FAO deltager, og vil bl.a. fortælle om internationale initiativer, der støtter FN's medlemslandene i at reducere antibiotikaresistens. Fra Danmark fortæller SSI og DTU om Danmarks DANMAP-program, der igennem 25 år har været med til at inspirere overvågning og reducere antibiotikaforbruget blandt dyr og mennesker.   

Du kan læse mere om oplægsholderne og hele programmet​

Yderligere oplysninger: Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834.

Senest opdateret 03-05-2022