Kontrolkampagne

Autoriserede fødevarevirksomheder får besøg af Fødevarestyrelsen

13-09-2023

Formålet er at kontrollere, om indretning, arbejdsgange og risikovurderinger passer til de fødevarer, som virksomhederne producerer.

Der er høje krav til fødevaresikkerheden i engrosvirksomheder, som producerer fødevarer med kød, æg og mejeri.

Det kræver derfor en autorisation fra Fødevarestyrelsen at producere animalske fødevarer. For at blive autoriseret, skal virksomhedens indretning, arbejdsgange og risikovurderinger være tilpasset produktionen.

Resten af året foretager Fødevarestyrelsen målrettede besøg i ca. 250 engrosvirksomheder, som er autoriseret til at producere animalske fødevarer. Besøget sker for at se, om der er sket ændringer i virksomheden, siden den blev autoriseret, og om virksomheden har tilpasset sine arbejdsgange m.v. til disse ændringer.

Hvis en engrosvirksomhed laver væsentlige ændringer, der har betydning for hygiejnen, skal den opdatere sin risikoanalyse, egenkontrol og arbejdsgange, så lokaler og arbejdsgange passer til den nye virkelighed. Hvis en opskæringsvirksomhed for eksempel beslutter også at producere spegepølse, skal den sikre adskillelse mellem det rå kød og spegepølserne, så bakterier fra det rå kød ikke forurener pølserne, der jo er spiseklare produkter, fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Lene Mølsted Jensen.

Kontrolkampagnen startede 1. august 2023 og løber til og med december 2023.

Læs mere om kontrolkampagnen.

Yderligere oplysninger

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressetelefon på 2284 4834.