Der er særlige krav til fødevarevirksomheder, der behandler maver, blærer og tarme, og til virksomhedernes håndtering af maver. Både i hygiejneforordningen og i hygiejneforordningen for animalske fødevarer.
85.1 Krav til indretning og håndtering
En virksomhed, der behandler maver, blærer og tarme, skal være bygget, udformet og udstyret til formålet.
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, afsnit XIII
Indretningen i virksomheden skal opfylde kravene i hygiejneforordningen.
Hygiejneforordningen, herunder bilag II, kapitel I og II
85.2 Rensning af maver
Som hovedregel skal maver skoldes eller renses.
Der er dog mulighed for kun at tømme maver af unge drøvtyggere bestemt til osteløbeproduktion. De behøver altså ikke blive skoldet eller renset, før de bliver sendt videre til den virksomhed, der skal bruge dem til osteløbe.
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, afsnit I, kapitel, IV, punkt 18