Download vores plakater med månedens frugt og grønt

16-09-2022

Har du set vores plakater, som viser et udsnit af de frugter og grøntsager, der er i sæson hver måned?

Fødevarestyrelsen har lavet en plakat for hver måned som viser et udsnit af de frugter og grøntsager, der er i sæson. Plakaterne kan både downloades med blå og med hvid baggrund, den hvide er en printvenlig version. Der er også plakater for hver af de 4 årstider.

Grønt og frugt er oftest lækrest og billigst, når de er i sæson. Lige nu bugner det med æbler, pærer og blommer, og friske grøntsager som majs, blomkål og squash. Lad dig inspirere af plakaterne til at få mere frugt og grønt i din hverdag. Også i vintermånederne, hvor udvalget af sæson grønt og frugt ikke er så stort.

Spis flere grøntsager og frugter

De officielle Kostråd anbefaler, at du spiser 600 gram frugt og grønt om dagen - og heraf bør mindst halvdelen være grøntsager.

Grøntsager og frugter er gode for din sundhed. De mindsker risikoen for fx hjerte-kar-sygdomme og visse typer af kræft. Når du spiser mange grøntsager og frugter, bliver det nemmere at holde eller opnå en sund vægt. Grøntsager og frugter indeholder mange vitaminer, mineraler og kostfibre.

Grøntsager og frugter er også blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.

Vidste du, at Fødevarestyrelsen har en række forskellige plakater, pjecer samt undervisningsmaterialer?

Har du også brug for en flot plakat med De officielle Kostråd – eller står du og skal fortælle andre om kostrådene? Fødevarestyrelsen har udviklet en række plakater med kostrådene, en powerpoint præsentation samt en pjece om De officielle Kostråd.

Se alle materialer om De officielle Kostråd

Læs mere

 Kostrådet Spis flere grøntsager og frugter

 Find alle plakater med månedens frugt og grønt i sæson

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk

Tilmeld dig Alt om Kost-nyhedsbrevet

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Så kan du holde dig opdateret om sund mad og måltider, kostråd, kostråd til professionelle køkkener, nye forskningsresultater, gratis materialer og meget andet.