Gratis undervisningsmateriale om kostråd, klima og madkultur

01-08-2023

Skal du til at planlægge årets undervisning i skolen? Og har du tænkt over, om dine elever skal lære om kostråd, klima og madkultur? Få gratis undervisningsmaterialer både til madkundskab og naturfag – det er lige til at gå til i din undervisning.

Undervisningsmateriale til madkundskab

”Fra Kostråd til madkultur” er et digitalt undervisningsmateriale, som er målrettet madkundskabstimerne for elever i 6. klasse. Målet er at give eleverne forudsætninger for, at de kan være med til at skabe en sund madkultur, som samtidig tager højde for klimaet.
Materialet er gratis og kan findes på Gyldendals digitale undervisningsplatform madkundskab.gyldendal.dk.

Det digitale undervisningsunivers tager udgangspunkt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det indeholder bl.a.:

  • Forløb med teori, bl.a. om De officielle Kostråd
  • Undervisningsfilm
  • Opgaver
  • Smagskørekort
  • Video-tips fra populære influencere

Se teaser video om Fra kostråd til madkultur

Undervisningsmateriale til naturfag for elever i 8. klasse

”Kostråd, klima og madkultur - nu og i fremtiden” skal lære eleverne om, hvordan den mad, vi spiser, påvirker sundhed og klima. Undervisningsmaterialet sætter fokus på De officielle Kostråd, klima og madkultur.
Målet er at give de unge en større forståelse for, hvordan deres madvaner og fødevareproduktionen påvirker klima og sundhed, så de selv kan påvirke fremtiden.
Materialet er gratis og kan findes på Gyldendals fagportal: naturfagsprøven.gyldendal.dk.

Undervisningsmaterialet er et fællesfagligt forløb over 18 lektioner til geografi, biologi og fysik/kemi, som bl.a. byder på:

  • animationer og små film
  • undersøgelser i laboratoriet
  • cases
  • modelleringsøvelser
  • quizzer

Eleverne får bl.a. viden om, hvordan fødevareproduktionen påvirker både klima og natur. Undervejs skal de reflektere over og beskrive løsninger på de naturfaglige problemer, som opstår i fødevareproduktionen.

Læs mere

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk

Tilmeld dig Alt om Kost-nyhedsbrevet

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Så kan du holde dig opdateret om sund mad og måltider, kostråd, kostråd til professionelle køkkener, nye forskningsresultater, gratis materialer og meget andet.