Kan du huske denne ørehænger?

06-02-2023

Bælgfrugternes dag er lige om hjørnet, og vi synes godt, at sangen kan tåle at blive hørt igen. For det er stadig lidt svært med de der bælgfrugter. Danskerne spiser kun ca. 2 gram bælgfrugter om dagen. Og det er langt fra de 100 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Skal du være med til at fejre Bælgfrugternes dag d. 10. feb.?

Med Bælgfrugternes dag den 10. februar samarbejder en række organisationer i regi af Rådet for sund mad om at hylde bælgfrugter, så danskerne får lyst til at få flere bønner, linser og kikærter på tallerkenerne.

Se og hør musikvideoen igen.

Fakta om bælgfrugterne dag

  • Bælgfrugternes Dag er en international fejring af bælgfrugter under FN og markeres i Danmark fredag 10. februar 2023 i regi af Rådet for sund mad.
  • Målgruppen for Bælgfrugternes dag er både dem, der laver og serverer mad til mange, og til hjemmekokkene.
  • Rådet for sund mad har samlet en toolbox.  Her er der bl.a. materialer til kantiner og professionelle køkkener, opskrifter til forbrugere, og materialer til undervisning
  • Har du styr på bælgfrugterne – test din viden om bælgfrugter 
  • Tal på vores vaner: Under 10% af danskerne spiser bælgfrugter ugentligt, i følge en rapport fra Aarhus Universitet. I Danmark spiser vi i gennemsnit 2 g bælgfrugter om dagen. Fødevarestyrelsen anbefaler i de ’De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima’ 100 g i tilberedt form. Læs Forbrugsanalyse for bælgfrugter
  • Hvad er bælgfrugter? Bælgfrugter er fx grønne linser, røde linser, puylinser, belugalinser, brune, sorte og hvide bønner, kidneybønner, hestebønner, kikærter, flækærter og edamamebønner. 
  • Hvad er bælgfrugter godt for? Bælgfrugter er sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange proteiner, kostfibre, mineraler og vitaminer. Desuden er de ofte billige.

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk