Flere danskere kender til Det Økologiske Spisemærke

30-03-2023

Det er blevet endnu vigtigere at markedsføre sig med Det Økologiske Spisemærke over for kunder og brugere. En ny undersøgelse viser, at antallet af danskere, der kender til Det Økologiske Spisemærke, er steget siden 2021.

Hver fjerde dansker vælger spisested ud fra, om der bliver serveret økologisk mad og drikke. Og selvom vi befinder os i en tid med stigende fødevarepriser og en økonomisk krise, siger 34 procent af danskerne i 2022, at de er villige til at betale ekstra for økologi, når de spiser ude.

Men det er ikke kun når de danske forbrugere er ude at spise på fx café eller restaurant, at de ønsker økologi på menuen. Af dem som spiser mad i deres kantine på arbejdspladsen, synes 28 procent at det i høj grad er vigtigt at maden er økologisk.

Vi skal udbrede økologien

Selvom kendskabet til Det Økologiske Spisemærke er steget fra 70 procent i 2021 til 74 procent i 2022, er der stadig meget at gøre, når det kommer til at udbrede økologien, både i de private og offentlige køkkener.

”I Fødevarestyrelsen er vi glade for at endnu flere danskere er blevet opmærksomme på Det Økologiske Spisemærke. Vi kommer også fortsat til at arbejde på at fastholde og få endnu flere køkkener med spisemærket, så det bliver nemt at vælge økologi – også når vi spise ude., siger Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Så hvis du allerede har Det Økologiske Spisemærke, er det er tid til at sætte fokus på det. Uanset om det er Det Økologiske Spisemærke i bronze, sølv eller guld. Du kan finde masser af hjælp og muligheder til at markedsføre dig på Det Økologiske Spisemærkes hjemmeside.

Fakta

  • Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i perioden den 30. september til 6. oktober 2022 i alt gennemført 1.032 med danskere i alderen 18+ år.
  • Fire ud af ti danskerne synes, det er vigtigst at kunne få serveret økologiske fødevarer og måltider i offentlige institutioner i både kommuner, staten og regionerne.
  • Det er gratis at få Det Økologiske Spisemærke. Det findes i tre udgaver; guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).
  • Fødevarestyrelsen afholder løbende webinarer i 2023, hvor du kan høre mere om Spisemærket og få hjælp til, hvad du skal gøre for at få det. Der er stadig ledige pladser på webinarerne den 19. april, 23. maj, 07. juni og 29. august. Tilmeld dig på Det Økologiske Spisemærkes hjemmeside.

Læs mere

 Om Det Økologiske Spisemærke

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk

Tilmeld dig Alt om Kost-nyhedsbrevet

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Med nyhedsbrevet får du mulighed for at holde dig opdateret indenfor:

  • Sund mad og klima, herunder kostråd, anbefalinger, fødevaremærker, nye forskningsresultater
  • Mad i professionelle køkkener
  • Vejledning, undervisning og formidling om sund mad, måltider og ernæring.