Der kan nu indsendes certifikatanmodninger i DIX for eksporter til Australien
DIX er åbent, og der kan nu indsendes certifikatanmodninger til sagsbehandling og udstedelse hos Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen vil først udstede certifikater i DIX fra i morgen d. 28. februar. Certifikater, der skal udstedes i dag, skal hentes fra Certifikatdatabasen, og herefter forelægges Fødevarestyrelsen til underskrift, som normalt.
Fra i morgen d. 28. februar kan certifikater, der ligger i DIX, ikke længere udstedes fra Certifikatdatabasen, men skal udstedes i DIX, og de skrivbare PDF'er vil blive slettet på certifikatsiderne. Dette er varslet på relevante certifikatsider.
Præcisering af krav til virksomheders egenkontrol med særligt papir og opbevaring af certifikater udstedt i DIX
- Virksomheder opbevarer ikke længere selv særligt papir til certifikater udstedt i DIX, da disse printes af Fødevarestyrelsen. Virksomheder skal fortsat føre egenkontrol som vanligt med det særlige papir, de har. Dvs. til print af certifikater, som endnu ikke er overgået til udstedelse i DIX.
Hvis en virksomhed ikke længere har behov for at have særligt papir (fx hvis de kun har eksport til Australien), skal virksomheden returnere overskydende papir til Fødevarestyrelsen.
- Virksomheder skal fortsat have en fysisk eller digital kopi af deres underskrevne udstedte certifikater, som kan fremvises ved eksportkontrol. Dette gælder også for certifikater udstedt i DIX. Kopierne skal opbevares i minimum 3 år.
Ved eksportkontrollen anbefales det Fødevarestyrelsen at bruge certifikatnummeret, som er printet på alle sider af certifikatet, som reference. Det anbefales derfor virksomhederne at journalisere/gemme certifikaterne efter dette nummer. Enten i nummerrækkefølge i et fysisk arkiv, eller ved at gemme filer navngivet med certifikatnummeret, hvis de ligger digitalt.
- Eksportkontrollen foregår i øvrigt som hidtil.
Klik her for at læse mere om DIX