Risiko for salmonella i friske æg

30-10-2021

DANÆG A/S tilbagekalder æg fra Danæg pakkeri aut.nr. DK7003 efter fund af salmonella hos én producent. Tilbagekaldet gælder kun æg, der på ægget efter DK er stemplet med 081131, som de sidste seks cifre.  Den pågældende producent har flere separate stalde med hver sin produktionsform, derfor dækker tilbagekaldet flere typer produkter. 01-11-2021 OPDATERET med korrekt stempelnummer 081131 i ovenstående tekst.

Ændret 1. november 2021

​​​Hvilke fødevarer

Frilandsæg: Stemplet med 1DK081131
Bedst før frem til 16.11.2021
 
Skrabeæg: Stemplet med 2DK081131
Bedst før frem til 16.11.2021
 
Buræg : Stemplet med 3DK081131
Bedst før frem til 16.11.2021

 
Solgt i

Spar, Meny, Min Købmand, Letkøb, Løvbjerg, Nærkøb
Kvickly, SuperBrugsen, Fakta, COOP 365, Dagli'Brugsen, LokalBrugsen
Aldi, ABC Lavpris og på Nemlig.com.


Virksomhed, der tilbagekalder

DANÆG A/S, pakkeri aut.nr. DK7003
 

Årsag

Risiko for salmonella i produkterne.
 

Risiko

Der er risiko for smitte med salmonella. Du bliver ikke syg af salmonella, hvis fødevaren er blevet ordentligt gennemvarmet og du har gode køkkenvaner.
Symptomerne er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger. Hvis sygdommen bliver alvorlig eller varer længe, kan du kontakte egen læge eller lægevagten.
 

Råd til forbrugere

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.
Senest opdateret 01-11-2021