Whistleblowerenheden har tavshedspligt og behandler din indberetning fortroligt.
Fødevarestyrelsens whistleblowerenhed hører hjemme i HR-afdelingen, men det er kun de få sagsbehandlere i whistleblowerenheden, der kan læse og behandle din indberetning. Sagsbehandlerne har tavshedspligt både i forhold til, hvem du er, og hvad din indberetning handler om. Kun i helt ekstraordinære tilfælde vil whistleblowerenheden være nødt til at videregive dine oplysninger, herunder eksempelvis til politiet.
Hvis din indberetning ikke er omfattet af whistleblowerlovens anvendelsesområde og derfor ikke er omfattet af whistleblowerordningen i Fødevarestyrelsen, vil oplysningerne i indberetningen ikke være omfattet af den særlige fortrolighed og tavshedspligt i whistleblowerloven.
Al kommunikation foregår på en digital portal
Whistleblowerenheden kommunikerer kun med dig via den digitale whistleblowerportal. Når du har sendt en indberetning, skal du følge med i sagen ved løbende at logge dig ind og svare på eventuelle spørgsmål fra enheden. Det er vigtigt, at du løbende følger med i, om whistleblowerenheden har skrevet til dig.
Din indberetning slettes som udgangspunkt automatisk fra portalen efter 90 dage, hvorefter hverken whistleblowerenheden eller du kan tilgå indberetningen. Vi vil inden fristens udløb give feedback på din indberetning, men denne vil blive slettet sammen med indberetningen efter fristens udløb. Du skal derfor logge ind, inden den bliver slettet, hvis du vil læse den.
Når du sender indberetningen, får du en kode på kvitteringsbilledet. Det er vigtigt, at du gemmer koden. Du skal bruge den til komme ind på din indberetning efterfølgende. Mister du koden, mister whistleblowerenheden muligheden for at kommunikere med dig, hvis du ikke har givet oplysninger om, hvordan du kan kontaktes på anden vis.