Fødevarestyrelsens organisation

Få et overblik over Fødevarestyrelsen som organisation og læs om de forskellige faglige forretningsområder.

Fødevarestyrelsens organisationsdiagram fra 1. september 2024

Direktør Nikolaj Veje

  • Direktionssekretariat og Kommunikation

Kontroldirektør Thomas Anderskov

  • Kødkontroldirektør
    • Kødkontrolsekretariat
    • Fire kødkontrolenheder
  • Kontrol og forvaltning
  • Kontrolsekretariat
  • Tre fødevarekontrolenheder
  • Fødevarerejseholdet
  • Tre veterinærkontrolenheder
  • Veterinærrejseholdet

Økonomidirektør Sarah Børner

  • Økonomi
  • HR
  • Data og Forretningsanalyse
  • IT
  • Udbetalingsenheden
  • Kunder og Forretningsservice

Fødevaredirektør Tejs Binderup

  • Foder- og Fødevaresikkerhed
  • Kemi og Fødevarekvalitet
  • Bæredygtig Mad og Sundhed
  • Center for Internationalt Samarbejde
  • International Handel
  • Laboratorium

Veterinærdirektør Charlotte Vilstrup Castle

  • Dyresundhed
  • Dyrevelfærd
  • Medicin og Omsætning

Juridisk vicedirektør - N.N.

  • Jura

Om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen består ​​af fem faglige forretningsområder: Kødkontrol, Økonomi, Veterinær, Fødevarer, samt Innovation- og Udvikling.

  • Kontrolområdet varetager kødkontrolenheder, samt kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende slagterier og de små slagtehuse samt udgående kontrol.
  • Økonomi varetager udover opgaver relateret til økonomi også opgaver relateret til UE, HR, IT, Data og Forretningsprocesser samt Kunder og forretningsservice.
  • Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin.
  • Fødevareområdet varetager beredskab samt regeld​annelse, kontrol og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, samt kemi og fødevarekvalitet.
  • Jura varetager juridisk rådgivning og koordination, regeludstedelse og -fortolkning, forvaltningsret mv.

Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1800 medarbejdere og er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri​ som en af tre styrelser under ministeriet.​​​