Duer ved Aalborg må igen komme på vingerne

24-07-2023

Fødevarestyrelsen ophæver ved midnat de sidste restriktioner for høns, duer og andre fugle omkring kolonihaveforening ved Aalborg.

Lidt over en måned efter at prøver fra Statens Serum Institut viste, at duer i en kolonihaveforening ved Aalborg var ramt af fuglesygdommen Newcastle Disease, ophæver Fødevarestyrelsen fra midnat de sidste restriktioner omkring kolonihaveforeningen på Hønsevænget i Aalborg SV. Dermed må fugle og fjerkræ i den ti kilometers overvågningszone, som blev oprettet tilbage i juni, gå på vingerne fra 25. juli. Tilsvarende bliver det igen muligt at sælge æg og levende fjerkræ for fuglehold, der befandt sig i overvågningszonen.

Knap 2.000 fugle i foreningen blev aflivet af Fødevarestyrelsen for at forhindre smitten i at sprede sig til fugle udenfor kolonihaveforeningen. Efterfølgende blev samtlige fuglehold i foreningen rengjort og desinficeret.

’Det er nu en måned siden vi aflivede de sidste fugle kolonihaveforeningen, og vi har ikke efterretninger om at sygdommen skulle have spredt sig til andre fuglehold i området. Derfor ophæver vi nu de sidste restriktioner’, siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen Helle Palmø.

Newcastle Disease er en virussygdom, der er dødelig for de fleste fugle og fjerkræ, men ikke farlig for mennesker, heller ikke hvis man spiser æg eller kød fra smittede dyr.

Læs mere

Læs om den aktuelle situation for Newcastle Disease

Yderligere oplysninger

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressetelefon på 2284 4834.