Fødevarestyrelsen vinder bronze ved prisoverrækkelse

24-05-2023

Hittet ’Hvad fuck er en bælgfrugt’ løb med bronze til Danish Digital Media Award-Show i København.

Musik-videoen har haft over 2,5  millioner visninger på sociale medier, og afspillet over 230.000 gange på Spotify. Læg dertil massiv omtale i dansk radio og tv og på tv i blandt andet Norge, Sverige, England, Tyskland - og Kina. Dermed er der blevet sat tyk streg under, at Fødevarestyrelsen så helt rigtigt, da de takkede ja til et samarbejde med de fire journaliststuderende, der havde skruet kostrådshittet sammen, som en del af en opgave om kampagnemarkedsføring på Danmarks Meide og Journalisthøjskole.

Kostråd ind med musikken

For der er en udfordring i at få budskabet om bæredygtighed og bælgfrugter afleveret til forbrugerne, og ikke mindst få dem til at ændre vaner i køkkenet.

"Men hittet fra gutterne bag Kølner Dom, som bandet kalder sig, hjælper os helt klart på vej. Sangen har skabt uvurderlig meget omtale, og masser af danskere har sunget med på den", siger Anne Buch Ulvedal, Fødevarestyrelsen, der har været med til at få produceret kostråds-sangen med både en professionel video og velmixet lyd.

"Det er jo ikke hver dag, at en offentlig myndighed, kan gå ud og råbe fuck til vores målgrupper. Men her har vi virkelig fået fuld valuta for de kampagnekroner, vi kastede i projektet. Fordi vi turde, og fordi vi fik opbakning fra direktionen, til at gå nye veje og 'all in' på samarbejdet med de fire hitsmede fra journalisthøjskolen", siger Charlotte Kølln, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Se musikvideoen

Læs mere

Læs nyheden: Kun hver 10. dansker skærer ned på kødet dagligt

Læs om Kostrådet - Spis mindre kød, vælg bælgfrugter og fisk

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk

Tilmeld dig Alt om Kost-nyhedsbrevet

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Så kan du holde dig opdateret om sund mad og måltider, kostråd, kostråd til professionelle køkkener, nye forskningsresultater, gratis materialer og meget andet.