Hvilke produkter:
Kinder Surprise
Nettoindhold: 20g
EAN 40084107
Alle partier med bedst før-datoer mellem 26.02.2022 og 03.01.2023
EAN 54088191
Alle partier med bedst før-datoer mellem 26.02.2022 og 03.01.2023
Kinder Surprise
Nettoindhold: 20g x 3 pakker
EAN 4008400240329
Alle partier med bedst før-datoer mellem 26.02.2022 og 03.01.2023
EAN 8000500026731
Alle partier med bedst før-datoer mellem 26.02.2022 og 03.01.2023
Kinder Maxi Surprise
Nettoindhold: 100g
EAN 4008400231327
Alle partier med bedst før-datoer frem til 21.08.2022
Kinder Maxi Surprise, Pink
Nettoindhold: 100g
EAN 4008400230825
Alle partier med bedst før-datoer frem til 21.08.2022
Kinder Maxi Surprise Natoons
Nettoindhold: 100g
EAN 8000500247914
Alle partier med bedst før-datoer frem til 21.08.2022
Kinder Maxi Surprise Christmas
Nettoindhold: 100g
EAN 4008400230726
Alle partier med bedst før-datoer frem til 20.04.2022
Kinder Maxi Surprise Christmas, Pink
Nettoindhold: 100g
EAN 4008400231723
Alle partier med bedst før-datoer frem til 20.04.2022
Kinder Schokobons Halloween
Nettoindhold: 200g
EAN 8000500247792
Alle partier med bedst før-datoer frem til 28.02.2022
Kinder Schokobons
Nettoindhold: 125g
EAN 5413548280189
Alle partier med bedst før-datoer mellem 12.01.2022 og 19.11.2022
Kinder Schokobons
Nettoindhold: 46g
EAN 4008400284620
Alle partier med bedst før-datoer mellem 12.01.2022 og 19.11.2022
Kinder Mini Eggs
Nettoindhold: 100g
EAN 4008400282121
Alle partier med bedst før-datoer frem til 21.08.2022
Solgt i:
Dagligvareforretninger i hele landet.
Virksomhed, der tilbagekalder:
Ferrero Scandinavia AB, Herstedøstervej 27, 2620 Albertslund
Årsag:
Der er en risiko for Salmonella i produkterne som følge af et hygiejneproblem hos en specifik udenlandsk fabrik. Ferrero Scandinavia AB oplyser, at denne fabrik kun producerer de nævnte tilbagekaldte Kinder chokoladeprodukter.
Læs mere om Salmonella her
Risiko:
Der er risiko for smitte med Salmonella. Symptomerne er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger. Hvis sygdommen bliver alvorlig eller varer længe, kan du kontakte egen læge eller lægevagten. Fortæl gerne, at du mistænker Kinder chokoladeprodukter.
Der er gennem tiden beskrevet flere sygdomsudbrud som følge af Salmonellabakterier i chokoladeprodukter. Salmonellabakterier findes normalt i tarmen hos dyr og kan derfra – via f.eks. gødning eller forurenet vand – komme på vegetabilske produkter som f.eks. kakao, der så efterfølgende anvendes i fremstillingen af chokoladeprodukter. Forekomst af Salmonella i chokolade er særligt kritisk, da det høje fedtindhold i chokoladen vil være en beskyttende faktor for Salmonellabakterier ved passagen gennem mavesyren. Dette betyder samtidigt, at den infektive dosis af bakterien reduceres betydeligt, da selv få Salmonellabakterier i chokoladen vil have en større chance for at passere maven uskadt, og derefter kunne forårsage en infektion i tarmsystemet. Dette forhold er især kritisk, når der er tale om chokoladeprodukter markedsført direkte til børn.
Råd til forbrugere:
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.