Kontrolkampagner med start i januar 2024

10-01-2024

Et nyt år er i gang, og i januar begynder to kontrolkampagner. Læs om 'Kampagne om mærkning af kød med oprindelse' og kampagnen 'Hvordan linker virksomheder til findsmiley.dk'.

Få også mere information om Fødevarestyrelsens øvrige kontrolkampagner i 2024 samt resultaterne af kampagnerne gennemført i 2023.

Korrekt mærkning af kød med oprindelse

Hvis kød er mærket med forkerte eller uklare oplysninger om oprindelse – eller hvis oprindelsesmærkningen helt mangler – er der risiko for, at forbrugere bliver vildledt ved køb af kød og får en anden vare med hjem end forventet.

I de kommende måneder tjekker Fødevarestyrelsen derfor mere end 300 slagtere og virksomheder, der sælger kødprodukter, for at sikre at reglerne om mærkning med oprindelse overholdes.

Kontrollen dækker kød fra okse, lam, ged, gris og fjerkræ og strækker sig fra januar til marts 2024.

Læs mere om 'Kampagne om mærkning af kød med oprindelse'

Kampagnen 'Hvordan linker virksomheder til findsmiley.dk'

Markedsfører din fødevarevirksomhed produkter online? Så husk at forbrugerne skal have samme information om fødevaresikkerheden online, som de får ved et fysisk besøg på din restaurant eller i din butik, hvor smileymærket skal være synligt ved indgangen. Der skal derfor være et direkte link til din virksomheds side på findsmiley.dk på din hjemmeside. Alternativt skal kunderne kunne se de seneste fire kontrolrapporter.

Fødevarestyrelsen gennemgår cirka 800 fødevarevirksomheders hjemmesider fra midten af januar til slutningen af april 2024.

Læs mere om kampagnen 'Hvordan linker virksomheder til findsmiley.dk'

Læs hvordan du linker korrekt til findsmiley.dk

Øvrige kontrolkampagner i 2024

Hvert år gennemfører Fødevarestyrelsen en række kontrolkampagner, og i 2024 sætter vi bl.a. fokus på sundhedsanprisning af kosttilskud, PFAS-stoffer i fødevareemballage og detailvirksomhedernes opbevaring af kølekrævende fødevarer.

Læs om Fødevarestyrelsens fødevarekontrolkampagner i 2024 

Se resultaterne af kontrolkampagnerne 2023

Resultaterne af kontrolkampagnerne bliver løbende offentliggjort på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og lige nu kan du bl.a. læse slutrapporter om resultaterne af kontrollen med berigede fødevarer, sukkerprint til kager og markedsføringen af fødevarer som økologiske.

Se listen med kontrolkampagner gennemført i 2023

Vælg den kontrolkampagne, du ønsker at læse mere om, og find slutrapporten under fanen ’Resultater’.