Sæt kostråd, klima og madkultur på skoleskemaet

30-05-2024

Underviser du i grundskolen, og skal du til at planlægge årets undervisning? Så tag et kig på vores gratis, digitale undervisningsmaterialer, som gør eleverne bedre rustet til at træffe sunde madvalg, som samtidig er gode for klimaet.

Gratis undervisningsmateriale. Fra kostråd til madkultur

Der er undervisningsmateriale til både madkundskab og naturfag – og det er lige til at gå til i din undervisning.

”Fra Kostråd til madkultur” er et gratis, digitalt undervisningsmateriale, som er målrettet madkundskabstimerne for elever i 5.-6. klasse. Målet er ikke blot at give eleverne kendskab til De officielle Kostråd, men at de også får mulighed for at arbejde med dem i praksis og sætte dem i perspektiv til deres egne madvaner. På den måde kan de opnå en forståelse for, hvordan kostrådene konkret kan bruges i hverdagen, og hvordan de kan blive en del af deres egen madkultur.

Download undervisningsmaterialet til madkundskab

Det digitale undervisningsunivers indeholder bl.a.:

  • Forløb med teori, bl.a. om De officielle Kostråd
  • Undervisningsfilm
  • Opgaver, herunder bl.a. eksperimenter med tilberedningsteknikker og tilsmagning
  • Smagskørekort
  • Video-tips fra populære influencere

Undervisningsmaterialet er udviklet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Madkulturen og forlaget Gyldendal.

Med materialet har vi haft fokus på at skabe engagement, madglæde og selvtillid i køkkenet hos eleverne gennem involverende undervisning om forholdet mellem mad, sundhed og klima.

Materialet er frit tilgængeligt for alle.

”Kostråd, klima og madkultur - nu og i fremtiden” er et gratis, digitalt undervisningsmateriale, som er målrettet naturfagstimerne for elever i 7.-10. klasse. Målet er at give eleverne en større forståelse for, hvordan deres madvaner og fødevareproduktionen påvirker deres egen sundhed og klimaet.

Download undervisningsmaterialet til naturfag

Hvorfor udledes der så meget CO2 på oksekødets vej fra mark til køledisk? Hvordan kan man mindske klimabelastningen i fremtidens fødevareproduktion? Det er bl.a. nogle af de spørgsmål, som eleverne skal blive klogere på, når de dykker ned i materialet.  

Det digitale undervisningsunivers indeholder bl.a.:

  • Animationer og små film
  • Undersøgelser i laboratoriet
  • Cases
  • Modelleringsøvelser
  • Quiz 

Undervisningsmaterialet er et fællesfagligt forløb til geografi, biologi og fysik/kemi for elever i 7.-10. klasse. Materialet er udviklet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Madkulturen, Naturfagskonsulenten og forlaget Gyldendal.

Materialet er frit tilgængeligt for alle.

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk

Tilmeld dig Alt om Kost-nyhedsbrevet

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Så kan du holde dig opdateret om sund mad og måltider, kostråd, kostråd til professionelle køkkener, nye forskningsresultater, gratis materialer og meget andet.