”Kostråd, klima og madkultur - nu og i fremtiden” er et gratis, digitalt undervisningsmateriale, som er målrettet naturfagstimerne for elever i 7.-10. klasse. Målet er at give eleverne en større forståelse for, hvordan deres madvaner og fødevareproduktionen påvirker deres egen sundhed og klimaet.
Download undervisningsmaterialet til naturfag
Hvorfor udledes der så meget CO2 på oksekødets vej fra mark til køledisk? Hvordan kan man mindske klimabelastningen i fremtidens fødevareproduktion? Det er bl.a. nogle af de spørgsmål, som eleverne skal blive klogere på, når de dykker ned i materialet.
Det digitale undervisningsunivers indeholder bl.a.:
- Animationer og små film
- Undersøgelser i laboratoriet
- Cases
- Modelleringsøvelser
- Quiz
Undervisningsmaterialet er et fællesfagligt forløb til geografi, biologi og fysik/kemi for elever i 7.-10. klasse. Materialet er udviklet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Madkulturen, Naturfagskonsulenten og forlaget Gyldendal.
Materialet er frit tilgængeligt for alle.