Fødevarestyrelsens råd til Halloween

Den uhyggelige tid er over os! Skal du fejre Halloween derhjemme? Vi har samlet alle vores gode råd til dig om græskar, søde sager, og hvordan du undgår uønsket kemi i den Halloweenpynt, du bruger til mad og drikke.

Server græskar på mange måder

Efterår er græskartid, og græskar kan bruges i mange lækre retter: Græskarfritter, bagt græskar til salater, ristede græskarkerner, græskarbøffer, i suppe, i bagværk og meget mere.

Læs mere om fordelene ved at spise frugt og grønt.

Smag på dit græskar

En sjælden gang i mellem udvikler græskar bitterstoffer, som kan give mavesmerter, diarré og opkast. Smag derfor på græskaret - smager det bittert eller metalagtigt, bør du spytte ud og smide hele græskarret ud.

Husk også altid at skylle græskarret i rent, koldt vand inden du skærer – der kan sidde bakterier på overfladen.

Læs mere om bitterstoffer i græskar.

Kog ikke grydeskeen med i suppen

De fleste grydeskeer egner sig ikke til at blive kogt med i gryden, når du eksempelvis laver græskarsuppe. Tag skeen op af maden, når du ikke bruger den - så er du sikker på, at den ikke afgiver uønsket kemi.

Læs mere om uønsket kemi i maden.

Har du styr på Halloweenpynten?

Der findes flere store udenlandske webshops, der sælger engangsservice til meget billige priser. Men vær opmærksom på, at Fødevarestyrelsen ikke kontrollerer varer fra webshops uden for EU for uønsket kemi.

Læs vores råd til handel på nettet.

Inspiration til sundere snackalternativer

Halloween byder ofte på mange søde sager. Hvis du vil servere et sundere alternativ, har vi samlet nogle gode ideer til snacks. Server for eksempel slik, chokolade og kage sammen med frugt og bær.

Få mere inspiration her.