Fødevarestyrelsen har udviklet kostråd til professionelle køkkener, som vi kalder ”Kostråd til Måltider”. Det er en oversættelse af De officielle Kostråd og et konkret redskab, som gør det nemmere at lave sund og klimavenlig mad i hverdagen.
Kostråd til Måltider er bygget op omkring 10 principper, som gør det nemt at komme i gang:
- Lad grøntsager og frugter udgøre mindst 1/3 af alle måltider
- Husk de mørkegrønne grøntsager
- Tilbyd mindre kød – og husk fisk
- Tilbyd bælgfrugter oftere end kød
- Vælg primært fuldkorn
- Variér med kartofler
- Brug oftest planteolier
- Supplér med nødder og frø
- Brug mælkeprodukter og ost i moderate mængder
- Tilbyd vand til alle måltider
Vil I med på rejsen?
Landets skoleelever spiser en stor del af deres måltider uden for hjemmet. Sund, velsmagende mad og gode måltidsoplevelser er med til at give energi til en god dag, og netop derfor er det vigtigt, hvad I som skole tilbyder i jeres kantine.
De måltider, som I tilbyder, har ikke kun betydning for elevernes sundhed – de har også betydning for vores allesammens klima.
Vil jeres køkken være med på rejsen til sundere og mere klimavenlige måltider? Så kan du finde gratis materiale, guides og inspiration på altomkost.dk – det er lige til at gå til.
Læs mere
Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk