Er I klar til sund mad i skolekantinen?

01-08-2023

Har jeres skole en kantine, hvor I tilbyder mad? Og kender I til ”Kostråd til Måltider”, som er et gratis redskab, der gør det nemmere at lave sund og klimavenlig mad i kantinen? Hvis ikke – så læs med her.

Fødevarestyrelsen har udviklet kostråd til professionelle køkkener, som vi kalder ”Kostråd til Måltider”. Det er en oversættelse af De officielle Kostråd og et konkret redskab, som gør det nemmere at lave sund og klimavenlig mad i hverdagen.

Kostråd til Måltider er bygget op omkring 10 principper, som gør det nemt at komme i gang:

  1. Lad grøntsager og frugter udgøre mindst 1/3 af alle måltider
  2. Husk de mørkegrønne grøntsager
  3. Tilbyd mindre kød – og husk fisk
  4. Tilbyd bælgfrugter oftere end kød
  5. Vælg primært fuldkorn
  6. Variér med kartofler
  7. Brug oftest planteolier
  8. Supplér med nødder og frø
  9. Brug mælkeprodukter og ost i moderate mængder
  10. Tilbyd vand til alle måltider

Vil I med på rejsen?

Landets skoleelever spiser en stor del af deres måltider uden for hjemmet. Sund, velsmagende mad og gode måltidsoplevelser er med til at give energi til en god dag, og netop derfor er det vigtigt, hvad I som skole tilbyder i jeres kantine.

De måltider, som I tilbyder, har ikke kun betydning for elevernes sundhed – de har også betydning for vores allesammens klima.

Vil jeres køkken være med på rejsen til sundere og mere klimavenlige måltider? Så kan du finde gratis materiale, guides og inspiration på altomkost.dk – det er lige til at gå til.

Læs mere

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk

Tilmeld dig Alt om Kost-nyhedsbrevet

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Så kan du holde dig opdateret om sund mad og måltider, kostråd, kostråd til professionelle køkkener, nye forskningsresultater, gratis materialer og meget andet.