Få mest muligt ud af de 5 håndfulde

En håndfuld snacks og søde sager fylder ikke meget. Men ved at sammensætte snacks og søde sager med andre madvarer, kan I få en håndfuld til at se ud af mere.

 

Hygge er ikke bare noget vi spiser: Brug tiden på at lave jeres snack som en del af hyggen

 

 

tallkerne med banan med smeltet chokolade på spyd

to stykker vandmelon med smeltet chokolade stukket ned i halv vandmelon

Chokolade med frugt

For at få mest muligt ud af en håndfuld chokolade, kan den serveres sammen med eksempelvis frugt.

 

I skal bruge

Chokolade - både mørk og lys kan bruges

Frugt fx banan, ananas, æble, jordbær og fersken

Ispind

 

Sådan gør I

  1. Skyl og udskær frugten.
  2. Sæt frugten på spyd og læg den på et fad beklædt med bagepapir
  3. Smelt chokoladen og dryp den udover frugten.
  4. Frugten sættes i køleskabet eller fryseren. i nogle timer inden servering.

Hytti Frutti

(til 2 personer)

 

I skal bruge

1 dl hytteost

½ spsk. flydende honning

 

Topping

100 g frosne jordbær

½ spsk. honning

Evt. friske bær

 

Sådan gør I

  1. Bland hytteosten med honning.
  2. Fordel blandingen i to små skåle.
  3. Opvarm jordbærrene og honningen hertil. Mos eller blend blandingen og lad den afkøle, før den hældes over hytteostblandingen.

 

Tips

  • Fast honning kan varmes kort fx i mikroovnen, så den er nemmere at blande.
  • Top gerne med friske bær.
  • Vælg gerne andre frosne bær.
hyttifrutti i glas med mynte på toppen
fad med forskelig frugt og et lille stykke kage

Kage med frugt og bær

For at få mere ud en håndfuld kage, kan I sammensætte den med frugt og bær. Her ses et eksempel på, hvordan man kan gøre det sjovt, men simplere kan selvfølgelig også gøre det.

Æblekage med skyr

(til 1 person)

 

I skal bruge

1 æble

1 spsk. vand

1 knsp. vaniljepulver

4 stk. makroner

10 g rasp

1 dl vaniljeskyr

 

Sådan gør I

  1. Skræl æblet og skær det i små stykker.
  2. Varm æblestykkerne op i en gryde ved lav til middel varme sammen med vand og vaniljepulver.
  3. Når grøden har nået den ønskede tykkelse, sættes den til afkøling i en lille skål med plads til resten af ingredienserne.
  4. Knus makroner og opbland med raspen. Når grøden er afkølet, lægges blandingen henover.
  5. Top derefter med vaniljeskyr.

 

Tips

  • Blend grøden hvis den skal være uden klumper
  • Skyren kan gøres  ’fastere’ ved at blande den op med én lille spsk. chiafrø og stille det i køleskab for at trække i minimum 1 time.
Æblekage med skyr, med æble
stort fad med frugt og to mindre skåle med blandet slik

Slik med frugt og bær

Når det er tid til fx fredagsslik, kan I med fordel blande slikket med frugt og bær.

På den måde ser det ud af mere, og det smager samtidig sødt og friskt.

Her ses et eksempel på et frugt- og slikfad, hvor frugt er skåret og udstukket.

Kærnemælkskoldskål med en håndfuld kammerjunker

 

I skal bruge

½ dl kærnemælk

½ dl vaniljeskyr

½ tsk. vaniljepulver (kan udelades)

1 tsk. flydende honning (kan udelades)

 

Topping

Håndfuld kammerjunker

 

Sådan gør I

  1. Pisk ingredienserne sammen i en skål. Hvis du har tilføjet vaniljepulver, kan du med fordel lade blandingen stå og trække i køleskabet i minimum ½ time, så smagen trækker mere igennem.

 

Tip: Du kan udskifte kammerjunker med skåren frugt og bær.

koldskål med kammerjunker i lille glasskål

koldskål med