Spis løs, når lækkersulten melder sig

I kan sagtens nyde De officielle Kostråd på en snacket måde. Prøv nogle af disse forslag.

 

billede af abemad

Abemad

I skal bruge

  • Frugt og bær
  • Vaniljeskyr

Sådan gør I

  1. Skyld frugt og bær
  2. Skær frugt og bær i mundrette bider og anret dem i en lille skål eller et glas.
  3. Top med vaniljeskyr.

Bagt grød à la gulerod

(Til 2 ramekins)

 

To små ovnfaste forme

 

I skal bruge

2 dl havregryn
2 æg
1 stor gulerod
1½ dl vaniljeskyr
1 ½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt

olie til pensling af formene

Topping
1 dl vaniljeskyr
Evt. bær til pynt 

Sådan gør I
1. Riv guleroden.

2. Rør alle ingredienserne sammen.

3. Pensl de to forme med olien

4. Fordel grød-blandingen i formene.

5. Bag grøden i almindelig ovn ved 175 grader i 25-30 min.

Servér den bagte grød med vaniljeskyr.

 

Tip

Bland evt. lidt findelt nødder og/eller tørret frugt i blandingen.

billede af Bagt grød à la gulerod og jordbær på toppen
bagte kikærter i glas

Bagte kikærter

(1 stort glas)

 

I skal bruge:

  • 1 dåse kikærter
  • 3 tsk. krydderier (evt. hvidløgspulver, paprika, spidskommen, stødt koriander)
  • bagepapir

 

Sådan gør I:

  1. Kom kikærterne i en si og skyl dem grundigt under kold vand.

  2. Rør kikærter og krydderier godt sammen.

  3. Fordel kikærterne på bagepapir på en bageplade.

  4. Bag kikærterne ved 175 grader varmluft i 20-25 min. Vend gerne undervejs.

 

Tips

Når kikærterne kommer ud, kan det være en god ide at overføre bagepapiret til en rist for bedre at sikre sprødhed.

Vær forsigtig ærterne er meget varme, når de kommer ud af ovnen.
Hvis kikærterne skal gemmes til dagen efter, anbefales det at vente med at lægge dem i en lufttæt beholder, til de er helt afkølede.

Bananpandekager

(6-7 små pandekager)

 

I skal bruge

  • 1 banan
  • 1 æg
  • 20-25 g havregryn
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • smagsneutral olie til stegning 

 

Sådan gør I

  1. Mos bananen, bruge en gaffel eller en stavblender.
  2. Bland bananen sammen med æg, havregryn, bagepulver og salt.
  3. Varm olien på en pande og steg pandekagerne i den ønskede størrelse på en pande ved middel til middelhøj varme. Vend først pandekagerne, når de har fået en stegeskorpe for at undgå, at de knækker.

 

Tip

Pandekagerne kan serveres med bær og/eller skyr med frugt- eller vaniljesmag.

bananpandekager med bær på tallerne
En klase frosne vindruer i glas

Frosne vindruer

  1. Skyl den ønskede mængde vindruer.

  2. Læg dem i et lag fx i et fryseegnet fad eller en fryseboks.

  3.  

    Sæt dem i fryseren i minimum 2 timer.

Frugt og grønt med dip/Gnaverfad/Luksusfad

Når snacksulten melder sig, kan man nemt lave et fad med grøntsager, frugter og en dip.

Her har vi givet et bud på, hvordan sådan et fad kan se ud med gulerødder, peberfrugter, æbler, pærer, hummus og guacamole.

Men mulighederne strækker sig i det uendelige, så det er bare om at vælge lige netop jeres yndlings.

fad med forsellige frugter og grøntsager med dip af humus og guacamole
grydepopkorn i et glas

Grydepopcorn

I skal bruge

Majskerner

 

Sådan gør I

  1. Kom majskernerne i en gryde med låg
  2. Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden. Sorter de kerner, der ikke er poppet.

 

Tip

Man kan sagtens poppe popcorn uden brug af salt og fedt.

Rugbrødschips

I skal bruge

Rugbrød

Krydderier (efter eget ønske)

 

Evt.

Salt

Plantebaseret olie som solsikke- eller rapsolie.

 

Sådan gør I

Læg skiver af rugbrød på et stykke bagepapir på en rist og drys gerne dine ønskede krydderier henover. Sæt risten i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. før de tages ud og afkøles.



Tip: Hvis du selv skærer rugbrød i tynde skiver, skal bagetiden være mellem 10-15 min. 
Hvis du ønsker at bruge salt og olie, anbefaler vi at bruge så lidt som muligt

Frozen skyr bark

(4 personer)

 

I skal bruge

1 dl vaniljeskyr eller anden skyr med smag

¼ dl nøddesmør

¼ dl ristede nødder

1 dl bær

bagepapir

 

Sådan gør I:

  1. Fordel vaniljeskyren på bagepapiret i et tyndt lag.
  2. Klat nøddesmør ud på skyren og vend ”twirl” det ind i skyren. Top med ristede nødder og bær.
  3. Frys i minimum 3 timer - indtil skyren er fast.
  4. Tag skyeren ud af fryseren og bræk det ud i mindre stykker.

 

Tip

Lav jeres egen peanutbutter ved at blende 200 g usaltede ristede jordnødder med ½ tsk. salt (andre nødder kan også bruges)

Smagevand

I skal bruge

Vand

Evt. bær og frugt

Evt. krydderurter

Evt. isterninger

 

Sådan gør I

  1. Top din vand eller isvand med nogle lækre bær, frugt og/eller krydderurter.

 

Tips

  • Mos bærrene, frugterne eller krydderurterne for at få mere smag i vandet.
  • Brug danskvand.
vandglas med blåbær og hindbær på spyd

Iste

Man kan nemt lave en lækker iste hjemme, som ikke behøver sødestof.
Alt du skal gøre er at finde din yndlingste og brygge den som anvist på pakken. Derefter skal den blot sættes på køl eller fyldes med isterninger, til den er afkølet. For ekstra smag kan du tilsætte frugt, bær og/eller en krydderurt som eksempelvis mynte eller citronmelisse.

 

Tip

Vælg eksempelvis rooibos, urtete og nogle frugtte for at få en koffeinfri iste