Plakater om De officielle Kostråd til brug for madprofessionelle

2024

Her kan I downloade plakater, som viser eksempler på de anbefalede mængder i De officielle Kostråd. Plakaterne kan hjælpe jer med at sætte spot på sund mad i jeres gæsteområde.

Plakaterne kan hjælpe jer som madprofessionelle med at sætte fokus på sund mad, der samtidig tager hensyn til klimaet, overfor jeres gæster. For hvordan spiser man egentlig efter kostrådene?

Brug plakaterne i jeres gæsteområde til at skabe opmærksomhed på, hvordan jeres gæster kan spise sundt, varieret og planterigt. Budskabet kan således være med til at understøtte jeres eget fokus på at servere sunde måltider hos jer.

Plakat med eksempler på de anbefalede mængder i kostrådene

Plakaten giver jeres gæster konkrete eksempler på, hvor meget de anbefalede mængder i kostrådene fylder henover enten en dag eller en uge.

Råvarerne på billederne er blot eksempler på, hvordan man kan sammensætte den anbefalede mængde – det er ikke en facitliste.

Plakaten findes både i en udgave med farvet og med hvid baggrund.

Find flere eksempler på mængderne i kostrådene

Plakat med Kostrådscirklen

Plakaten kan jeres gæster bruge som en guide til, hvordan de kan spise i gennemsnit henover en eller to uger, hvis de gerne vil spise efter De officielle Kostråd – og dermed planterigt, sundt og varieret.

Læs mere om Kostrådscirklen

Få værktøjer til at lave sund mad, der samtidig tager hensyn til klimaet

I Fødevarestyrelsen har vi udviklet ’Kostråd til Måltider’, som er anbefalinger til professionelle køkkener, der bygger på De officielle Kostråd.

Med materialerne ’Kom godt i gang med Kostråd til Måltider i kantiner’ får I bl.a. tre konkrete værktøjer, som I kan bruge til at lave sund mad, der samtidig tager hensyn til klimaet:

  1. Principper for, hvordan I kan omsætte kostrådene til måltider i praksis
  2. Råvareoversigt – hvilke råvarer skal I vælge, når I planlægger jeres måltider?
  3. Vejledende portionsstørrelser

Find materialerne ’Kom godt i gang med Kostråd til Måltider i kantiner’