Kostrådscirklen: Fakta og faglige budskaber til ernærings- og sundhedsformidlere

Fødevarestyrelsen2022

Fakta og faglige budskaber når du skal formidle om Kostrådscirklen.

Materialet er rettet til diætister, kostvejledere og andre sundhedsformidlere.

Kostrådscirklen er en visuel illustration af De officielle Kostråd og er inddelt i seks fødevaregrupper:

•    Grøntsager og frugt 
•    Mad med fuldkorn og kartofler
•    Nødder, frø og planteolier
•    Bælgfrugter
•    Mejeriprodukter og æg
•    Fisk og kød

Med udgangspunkt i de seks fødevaregrupper viser Kostrådscirklen proportionerne i kostens sammensætning, dvs. den relative mængde mad (i gram), der ifølge De officielle Kostråd skal indtages fra én fødevaregruppe i forhold til de andre (baseret på en kost på 10 MJ). På den måde skal Kostrådscirklen på en visuel og let forståelig måde illustrere hovedbudskaberne i De officielle Kostråd. 

I dette materiale om "Fakta og faglige budskaber" er der uddybende information om de seks fødevaregrupper i Kostrådscirklen. Du kan også læse et udpluk af de anbefalinger, der knytter sig til de seks fødevaregrupper ifølge De officielle Kostråd. Du kan fx læse, at grøntsager og frugt udgør ca. 2/5 af Kostrådscirklen. Publikationen indeholder ikke en gengivelse af alle kostråd og anbefalinger.

Den fulde information om De officielle Kostråd kan du finde her