Materialet er rettet til diætister, kostvejledere og andre sundhedsformidlere.
Kostrådscirklen er en visuel illustration af De officielle Kostråd og er inddelt i seks fødevaregrupper:
• Grøntsager og frugt
• Mad med fuldkorn og kartofler
• Nødder, frø og planteolier
• Bælgfrugter
• Mejeriprodukter og æg
• Fisk og kød
Med udgangspunkt i de seks fødevaregrupper viser Kostrådscirklen proportionerne i kostens sammensætning for voksne (18-70 år), dvs. den relative mængde mad (i gram), der ifølge De officielle Kostråd skal indtages fra én fødevaregruppe i forhold til de andre (baseret på en kost på 10 MJ). På den måde skal Kostrådscirklen på en visuel og let forståelig måde illustrere hovedbudskaberne i De officielle Kostråd.
I dette materiale om "Fakta og faglige budskaber" er der uddybende information om de seks fødevaregrupper i Kostrådscirklen. Du kan også læse et udpluk af de anbefalinger, der knytter sig til de seks fødevaregrupper ifølge De officielle Kostråd. Du kan fx læse, at grøntsager og frugt udgør ca. 2/5 af Kostrådscirklen. Publikationen indeholder ikke en gengivelse af alle kostråd og anbefalinger.
Den fulde information om De officielle Kostråd kan du finde her.