Dit egenkontrolprogram skal baseres på HACCP-principperne

Dit egenkontrolprogram skal baseres på HACCP-principperne. Dit egenkontrolprogram skal hjælpe dig med at holde styr på de processer, som har direkte betydning for fodersikkerheden i din virksomhed.

Sådan gør du

Ved at bruge ​HACCP-principperne får du overblik over, hvor i din virksomhed der kan være risiko​ for fodersikkerheden. En risiko for en fare kan opstå i forbindelse med virksomhedens foderaktiviteter. Du skal derfor identificere de risici, som kan opstå i din virksomhed under de forskellige procestrin, hvis du ikke holder processen i styring.

Du skal derfor vide, hvad du skal gøre for at forebygge, at det går galt. Det gør du ved at udarbejde et HACCP-baseret egenkontrolprogram, der gør dig i stand til at identificere de farer, som kan forekomme i din virksomhed.

HACCP-principperne består af syv principper.

De syv principper

Hvad står HACCP for?

HACCP står for Hazard Analysis and Critical Control Points og er de principper, du skal bygge dit egenkontrolprogram på.