Hong Kong

Læs om hvordan du skal forholde dig, som eksportør af fødevarer, ved eksport til Hong Kong. På siden finder du information om procedure for godkendelse til eksport til Hong Kong samt lister over godkendte virksomheder.

Landespecifik information 

Hong Kong kræver listning for følgende produktkategorier:

  • Oksekød
  • Fårekød
  • Grisekød
  • Fjerkrækød

Lagervirksomheder, herunder køle-/frysehuse skal godkendes og listes. 

Lister over godkendte virksomheder 

Krav om godkendelse og opførelse på listen gælder ikke for virksomheder, der eksporterer varmebehandlet/konserveret kød og kødprodukter til Hong Kong.

Du finder lister over godkendte virksomheder på myndig​​hederne i Hong Kongs hjemmeside.

Gå til myndighederne i Hong Kongs hjemmeside

Vælg produkttypen og "Denmark".

NB: Vær opmærksom på, at Hong Kongs hjemmeside er meget langsom om at åbne.

Procedurer for godkendelse af virksomheder

Når virksomheden har sikret sig, at den kan opfylde særkravene, skal den udfylde ansøgningsskemaet og vedlægge den nævnte dokumentation. Materialet sendes skannet (som PDF) sammen med den påkrævede video til den lokale kontrolenhed i Fødevarestyrelsen. Opførelse på listen sker, når myndigheder i Hong Kong har godkendt virksomheden. 

Hent ansøgningsskemaet til godkendelse af virksomheder

Ændringer hos virksomheder der er godkendt til eksport til Hong Kong

Godkendte og listede virksomheder skal ansøge om ændringer hos virksomheden, f.eks. hvis virksomheden skifter navn, adresse, eller hvis virksomheden ønsker godkendelse til en anden produktkategori (kød fra en anden dyreart) end den, virksomheden allerede er godkendt til. I ansøgningen skal virksomheden krydse af, hvilke(n) aktivitet(er), den er godkendt til og angive de opdaterede oplysninger. Skemaet skal sendes skannet (som PDF) til den lokale kontrolenhed, som videresender det til International Handel. Listen opdateres, når myndighederne i Hong Kong har godkendt ændringerne.

Ændrer en godkendt virksomhed i typen af eksporterede produkter inden for samme dyreart, er der ikke krav om en ny godkendelse.

Hent ansøgningsformular til godkendelse af ændringer for eksport af oksekød

Hent ansøgningsformular til godkendelse af ændringer for eksport af fårekød

Hent ansøgningsformular til godkendelse af ændringer for eksport af grisekød

Hent ansøgningsformular til godkendelse af ændringer for eksport af fjerkrækød

Særlige krav vedrørende eksport af fødevarer til Hong Kong

Virksomheder, der ønsker godkendelse til eksport af kød og kødprodukter af de ovennævnte kategorier til Hong Kong, skal opfylde Hong Kongs særkrav. 

Læs de særlige krav vedrørende eksport af fødevarer til Hong Kong

Information om særlige krav om SSOP-program

Fødevarestyrelsen vurderer, at alene punkt 3, den del der vedrører SSOP-program, er et særkrav. Øvrige krav vurderes opfyldt gennem EU/dansk lovgivning. Vedrørende SSOP-programmet er det Fødevarestyrelsens forståelse, at Hong Kong accepterer et program i overensstemmelse med anbefalingerne fra Codex Alimentarius:

Et program som beskriver de procedurer, virksomheden udfører før og under produktion med henblik på i højest mulig grad at minimere direkte og indirekte forurening af produkter. Et korrekt implementeret program skal sikre, at faciliteter og udstyr er tilstrækkeligt rengjort før opstart, og at tilstrækkeligt hygiejne opretholdes under produktion.

Karakteristisk for et SSOP-program er:

  • et skriftligt program som beskriver de involverede procedurer og hyppigheden hvormed de udføres
  • identifikation af virksomhedsansvarlige for implementering og overvågning af procedurerne
  • dokumentation for overvågning og for korrigerende handlinger, som er tilgængelig for myndigheden for verifikation
  • korrigerende handlinger som inkluderer passende disponering af produkt og
  • virksomhedens periodevise evaluering af systemets effektivitet

USA-godkendte kødvirksomheder vil automatisk opfylde SSOP-kravet. Øvrige virksomheder skal ikke opfylde de specifikke USA krav, men kan holde sig til Codex anbefalingerne jf. ovenstående.

Det anbefales, at virksomheden kontakter sin lokale kontrolenhed for at afklare, om virksomheden opfylder særkravene, inden ansøgningsprocessen går i gang.