Du kan ansøge om Spisemærket via blanketten ”Det Økologiske Spisemærke”.
Ansøg om brug af Det Økologiske Spisemærke
Når du udfylder blanketten, vil du kunne vedhæfte virksomhedens økologiregnskab. Regnskabet skal være for de foregående 3 måneder og vise, at køkkenet ligger inden for det ansøgte mærkes økologiprocent-interval. I opgørelsen skal der for alle posteringer være sporbarhed tilbage til fakturaer og/eller opgørelser fra leverandørerne.
Sporbarhed på en faktura til Det Økologiske Spisemærke refererer til muligheden for at følge og dokumentere, hvor produktet kommer fra. Det indebærer, at producenter og leverandører skal kunne spore råvarerne tilbage til deres oprindelse og dokumentere, at de opfylder de nødvendige økologiske standarder og retningslinjer. På den måde sikrer sporbarhed, at produkter, der bærer det røde Ø-mærke, rent faktisk er fremstillet i overensstemmelse med økologiske principper og standarder.
I forbindelse med din ansøgning, skal du angive hvor ofte du fremadrettet vil opgøre din økologiprocent. Det skal mindst gøres hver 3. måned f.eks. ugentligt, månedligt eller hver 3. måned
Vær opmærksom på, at hvis der findes flere afdelinger/køkkener på samme adresse, er det vigtigt, at I noterer jeres afdelingsnavn.