Du kan bruge Det Økologiske Spisemærke, så længe du ligger inden for din økologiprocent. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du løbende holder øje med din økologiprocent, så du er sikker på at fastholde dit økologiske spisemærke.
Afvigelse i økologi-% i negativ retning
Afviger din andel af økologiske råvarer i negativ retning indenfor den periode, som du har valgt at opgøre din økologi-% i, skal du straks meddele dette til din lokale kontrolenhed i Fødevarestyrelsen, samt stoppe med at anvende dit økologiske spisemærke. Evt. kan du samtidigt vælge at ansøge om et mærke med en lavere økologiprocent.
Hvis du stopper med at anvende Det Økologiske Spisemærke, og du på et senere tidspunkt igen ønsker at bruge mærket, skal du ansøge på ny.
Afvigelse i økologi-% i positiv retning
Hvis du i en periode på minimum 3 måneder kan dokumentere, at din samlede økologiandel svarer til et Økologisk Spisemærke med en højere økologiprocent end det, du allerede markedsfører, kan du søge om at blive registreret med dette mærke.
Ansøgningsprocessen er her den samme, som da du ansøgte om Det Økologiske Spisemærke første gang.
Ansøg om Det Økologiske Spisemærke