Det Økologiske Spisemærke blev lanceret af Fødevarestyrelsen i 2009. Formålet med den gratis, statskontrollerede mærkningsordning var at fremme brugen af økologiske råvarer i offentlige og professionelle køkkener. Tanken er at inspirere danskerne til at vælge mere økologi, når de køber ind, laver mad derhjemme eller spiser ude.
Spisemærket findes i tre udgaver:
Spisestedet skal dokumentere de økologiske råvareindkøb. Spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i guld skal også udarbejde en politik for indkøb af fødevarer, der stammer fra jagt og fiskeri af vildtlevende dyr/fisk. Der skal f.eks. redegøres for, hvornår der indkøbes økologiske henholdsvis vildtfangede fisk og skaldyr. Råvarepolitikken skal være synlig for gæsterne på spisestedet.
Hvorfor økologi?
Økologi er en gevinst. Ved at købe økologisk er du med til at gøre en forskel for verden fordi
Du bidrager til et bæredygtigt forbrug ved at vælge produkter med Det røde Ø-mærke og EU-blomsten, når du køber ind. Eller når du går efter Det Økologiske Spisemærke, når du spiser ud, booker hotel eller deltager på konference.