Her kan I se, hvor store portionsstørrelser I kan beregne i jeres planlægning af
De vejledende portionsstørrelser er tilberedte mængder (g pr. måltid) for unge over 15 år og voksne og kan derfor bruges i kantiner, hvor unge og voksne er brugere.
Download portionsstørrelser i kantiner i et dokument uden grafik og illustrationer (pdf)
Her kan I se, hvilke mængder I kan beregne pr. person pr. uge (5 dage) til frokostmåltidet. De vejledende mængder er tilberedte mængder (g pr. uge/5 dage) for unge og voksne over 15 år.
*Brug den laveste del af intervallet, når det udelukkende er bælgfrugter og den højeste, når bælgfrugter er blandet med mel, æg, nødder mv.
Her kan I se, hvor store portionsstørrelser I kan beregne i jeres planlægning af morgenmad. De vejledende portionsstørrelser er tilberedte mængder (g pr. måltid) for unge over 15 år og voksne.
Her finder I skemaer, der viser principperne for, hvordan I kan omsætte kostrådene til måltider i praksis.
Råvareoversigten viser, hvad der er vigtigt, når I skal vælge råvarer i en sund madlavning, der samtidig tager hensyn til klimaet.