Her kan I se, hvor store portionsstørrelser I kan beregne i jeres planlægning af varme frokostmåltider, sandwich og brød med pålæg. De vejledende portionsstørrelser er tilberedte mængder (g pr. måltid) for aldersgrupperne 8 og 12 år.
Hvis der er mange af de yngste elever i indskolingen, som køber mad, kan I vælge at tilbyde dem en ’lille portion’. Hvis I sælger mad til de ældste elever i udskolingen, og oplever at eleverne har svært ved at blive mætte, kan I bruge den vejledende mængde, der passer til 15 år+, som I finder på siden:
Portionsstørrelser i kantiner
Download portionsstørrelser i skoler i dokument uden grafik og illustrationer (pdf)
Her kan I se, hvilke mængder I kan beregne pr. person pr. uge (5 dage) til frokostmåltidet. De vejledende mængder er tilberedte mængder (g pr. uge/5 dage) for aldersgrupperne 8 og 12 år.
*Brug den laveste del af intervallet, når det udelukkende er bælgfrugter og den højeste, når bælgfrugter er blandet med mel, æg, nødder mv.
Her kan I se, hvor store portionsstørrelser I kan beregne i jeres planlægning af morgenmad og mellemmåltider. De vejledende portionsstørrelser er tilberedte mængder (g pr. måltid) for aldersgrupperne 8 og 12 år.
Download portionsstørrelser i skoler i et dokument uden grafik og illustrationer (PDF)
Her finder I skemaer, der viser principperne for, hvordan I kan omsætte kostrådene til måltider i praksis.
Råvareoversigten viser, hvad der er vigtigt, når I skal vælge råvarer i en sund madlavning, der samtidig tager hensyn til klimaet.