Fyld madpakken med inspiration fra Madpakkehånden
Fødevarestyrelsen har lavet en simpel huskemodel, der viser, hvad der er godt at få med i en sund og varieret madpakke, der samtidig tager hensyn til klimaet. Den hedder Madpakkehånden.
Du kan huske på Madpakkehåndens fem fingre med fem forskellige fødevaregrupper, når du skal lave madpakker næste gang:
- Fuldkornsbrød: Brug rugbrød eller andet fuldkornsbrød
- Grønt: Tilføj snackgrønt, salat eller grønt på brødet
- På brødet: Brug bælgfrugter, æg, ost eller kød
- Fisk: Tilføj forskellige slags fisk og skaldyr
- Frugt: Tilføj som det friske og søde
Vælg mad uden uønsket kemi
- Vælg brune abrikoser frem for de gule
- Begræns tun, rosiner og iste
- Gå udenom riskiks, rå champignon og tangchips
Brug gerne resterne fra din aftensmad
Det er en smart måde at reducere madspild på og sikre variation i madpakken.