Nøglehullet på spisesteder
Du kan bruge Nøglehullet på spisesteder som f.eks. kantiner, hoteller og restauranter.
Du kan f.eks. placere Nøglehullet som skilte ved eller i f.eks. pålæg, brød, yoghurt og dressing på en buffet eller på menukortet ud for de enkelte nøglehulsmærkede tilbud.
Når der er tale om madretter (fødevaregruppe 26-30), skal du være opmærksom på, at det er den sammensatte madret, der er mærket med Nøglehullet og ikke de enkelte komponenter i madretten. Du må derfor ikke placere Nøglehullet ved eller i de enkelte komponenter, der indgår i madretten.
Hvis kunden selv skal øse madretten op på sin tallerken, er det nødvendigt, at kunden tydeligt kan se, hvilken sammensætning og portionsstørrelse Nøglehullet henviser til. En tallerkenmodel eller et billede af madretten mærket med Nøglehullet, kan være tilstrækkelig til at vise dette.
Spisesteder kan også i deres markedsføringsmateriale f.eks. udbudsmateriale reklamere med, at der på spisestedet serveres madretter mærket med Nøglehullet eller pålæg mærket med Nøglehullet. Det er i så fald vigtigt, at det på spisestedet er tydeligt for forbrugeren, hvilke madretter mv., der er mærket med Nøglehullet.
Nøglehullet i supermarkedets delikatesseafdeling
Du kan bruge Nøglehullet i supermarkedets delikatesseafdeling. Det kan f.eks. benyttes på grøntsager (f.eks. salatbuffet), ost, pizza, leverpostej og bake-off produkter. Nøglehullet kan f.eks. placeres som skilte ved eller i produktet.
Når der er tale om færdigretter (fødevaregruppe 26-30), skal du være opmærksom på, at det er den sammensatte ret, der er mærket med Nøglehullet, og ikke de enkelte komponenter i retten.