Agersennep tilhører korsblomstfamilien, og plantens frø er traditionelt brugt i Danmark som ingrediens i sennep. Frø og blade bør ikke spises i store mængder pga. indholdet af en særlig type glucosinolater, som kan nedbrydes til stoffer, der kan påvirke skjoldbruskkirtlens hormoner hos dyr.
Frøene kan dog anvendes som krydderi og bladene som krydderurt. Eksempelvis kan en del af sennepsfrøene erstattes af agersennepsfrø ved fremstilling af sennep.
Agersennep kan forveksles med en række andre gulblomstrede arter fra korsblomstfamilien, eksempelvis:
- Agerkål
- Raps
- Gul sennep
- Udspærret vinterkarse
Disse planter giver dog ikke sundhedsmæssige bekymringer, selvom de fejlagtigt skulle blive anvendt i den tro, at de var agersennep.
Frø og blade fra agersennep er ikke novel food og kan derfor markedsføres uden en forudgående novel food-godkendelse. Ved markedsføring af frø og blade skal der dog tages hensyn til de sikkerhedsmæssige betænkeligheder, der er ved et for højt indtag.
Bemærk, at hvis plantedelene markedsføres som et ekstrakt eller olie, så vil denne markedsføring sandsynligvis være novel food og kræve en novel food-godkendelse inden markedsføring.