Purløg hører til påskeliljefamilien og er en normal spise i Danmark. Purløgets lilla blomster, som blomstrer fra maj-juni, har dog ikke traditionelt været anvendt som fødevare i Danmark eller EU. Purløg dyrkes i mange køkkenhaver, men den findes også vildt på Bornholm. Denne vilde form, der dyrkes på Bornholm, er bevaringsværdig og bør ikke sankes.
Blomsten indeholder svovlholdige forbindelser, som også kendes i bladene, såsom S-alkylcysteinsulfoxider og S-alkenylcysteinsulfoxider, der giver den karakteristiske løgsmag.
Der mangler data til at vurdere, om det er de samme indholdsstoffer, der findes i både blomsten og i bladet, og hvis det er de samme, om niveauerne også er i samme størrelsesorden i blomst og blad.
Der er ikke anmeldt forgiftninger hos mennesker efter indtagelse af blomster eller andre plantedele. Der er et begrænset kendskab til indholdsstoffer og koncentrationen af disse i blomsterne.
Der er ikke kendskab til forvekslingsmuligheder.
Da blomsten fra purløg betragtes som en ny fødevare (novel food), er det ikke tilladt at markedsføre blomsten til konsum med mindre, man kan forelægge dokumentation for, at blomsten ikke er novel food eller at brugen af blomsten bliver novel food-godkendt i EU.