Grøntsager i mange farver
Grøntsager i forskellige farver indeholder forskellige vitaminer og mineraler. De mørkegrønne grøntsager indeholder bl.a. calcium, folat og jern.
Mørkegrønne grøntsager er fx kål som grønkål, broccoli og pak choi (bok choy), spinat inkl. babyspinat, bladbede (sølvbede), rucola og grønne salater. Brug forskellige slags kål og spinat suppleret med øvrige mørkegrønne grøntsager og grønne salater.
Eksempler på grøntsager der ikke tæller med som mørkegrønne grøntsager: øvrige kål herunder savoykål, grøn peberfrugt, grønne asparges, agurk, avocado, grønne squash/zucchini/courgette, grønne bønner og grønne ærter samt røde og hvide salater.
Ved at bruge forskellige grønsager og frugt sikrer I, at maden indeholder mange forskellige vitaminer og mineraler.
Årstidens grøntsager og frugt
Vælg så vidt muligt årstidens grøntsager, frugter og bær. Det sikrer, at I bruger råvarerne, mens de smager bedst og er billigst, samtidig med at det giver en naturlig variation i jeres madlavning. Suppler med grøntsager, frugter og bær fra frost og grøntsager som konserves.
Find plakater, som viser sæsonen for grøntsager, frugter og bær.