Indberet kød for opskæringsvirksomhed

Opskæringsvirksomheder skal indberette, hvor meget kød de har opskåret. Du skal indberette, uanset om du har opskåret kød eller ej. Se hvordan du gør her.

Du skal indberette, hvor meget kød din virksomhed har opskåret, fordi du er registreret hos Fødevarestyrelsen som en opskæringsvirksomhed.

En opskæringsvirksomhed er en virksomhed, der er:

  • Autoriseret til opskæring af kød
  • Udbener og/eller opskærer kød
  • Sælger udskæringer af kød (kølet eller frosset)

Indberetningen skal bruges til at udregne, hvor meget du skal betale i afgift. Afgiften skal dække de udgifter Fødevarestyrelsen har til kontrol og administration af lovgivningen.

Prisen på afgiften afhænger af, hvor meget kød du har opskåret i det foregående år. 

Indenfor en måned efter du har indberettet, modtager du en faktura via e-mail, EAN-nummer eller i e-boks.

Du skal indberette:

  • Kød, som opskæringsvirksomheden eller virksomhedens opskæringsafdeling har udbenet eller opskåret og derefter solgt videre. Det kan eksempelvis være udskæringer af fersk kød, som du derefter sælger videre enten nedkølet eller frosset.

Du skal ikke indberette:

  • Grovparteringer af kvæg, svin, får, geder og hovdyr, som er foregået på et slagteri. En grovpartering er, når du opdeler slagtekroppene i halve eller kvarte kroppe.
  • Kød, som opskæringsvirksomheden eller virksomhedens opskæringsafdeling har udbenet eller opskåret og derefter brugt til at fremstille hakket kød, tilberedt kød eller kødprodukter.

Hvis din virksomhed er lukket, skal du melde det til Fødevarestyrelsen. Find et link til blanketten i linkboksen i bunden af denne side.

Vær opmærksom på, at du stadig skal indberette hvor meget kød din virksomhed har opskåret i den periode, den har været registreret.