Når en detailvirksomhed leverer animalske fødevarer (kød, fisk, mælk, æg og produkter med indhold af disse fødevaretyper) til andre virksomheder, skal virksomheden være registreret hos Fødevarestyrelsen til levering efter 1/3- reglen og/eller levering efter oplagringsreglen.
Ved levering til andre detailvirksomheder efter 1/3-reglen skal virksomheden kunne dokumentere, at den overholder omsætnings-, mængde-, og afstandsgrænserne. Ved levering efter oplagringsreglen skal detailvirksomheder overholde de specifikke temperaturkrav i hygiejneforordningen for animalske fødevarer for det konkrete animalske produkt, og virksomheden må alene "oplagre" varen. De sædvanlige sporbarhedskrav finder også anvendelse, så sporbarhed vil også blive omfattet i en vis grad i denne kampagne.
Kampagnens formål er, at:
- Kontrollere, at fødevarevirksomheder, der leverer animalske fødevarer efter "1/3-reglen" eller "oplagringsreglen", har aktiviteten korrekt registreret i KOR.
- Kontrollere, at detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre detailvirksomheder efter "1/3-reglen", kan fremvise et regnskab, der lever op til dokumentationskravet, og at leverancerne er indenfor omsætnings-, mængde- og afstandsgrænserne, samt at krav om sporbarhed er overholdt.
- Kontrollere at detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder efter "oplagringsreglen", overholder betingelserne herfor, herunder at aktiviteterne udelukkende består i oplagring (eller transport), at de specifikke temperaturkrav i bilag III i den animalske hygiejneforordning er overholdt, og at krav om sporbarhed er overholdt.
- Øge detailvirksomheders kendskab til mulighederne for at levere animalske fødevarer til andre detail- og engrosvirksomheder og vejlede dem om betingelserne herfor.
- Relevante detailvirksomheder med registrering efter 1/3-reglen, herunder også virksomheder under kædekontrol. (f.eks. dagligvareforretninger, institutionskøkkener, restauranter og specialforretninger som slagterbutikker, fiskehandlere og ostehandlere)
- Relevante detailvirksomheder og detail med engros med registrering efter oplagringsreglen, herunder virksomheder under kædekontrol (f.eks. dagligvareforretninger, institutionskøkkener, restauranter og specialforretninger som slagterbutikker, fiskehandlere, ostehandlere og engroshandel med salg til detailvirksomheder)
I denne kampagne gennemføres alle kontrolbesøgene i virksomheder, der er registreret med aktiviteten "1/3-reglen" og/eller "oplagringsreglen". Kontrolbesøgene gennemføres som uanmeldte kontroller.