E-handel

Læs her, hvilke regler du skal være særlig opmærksom på, hvis du vil sælge fødevarer via internettet.

Salg af fødevarer via digitale platforme er ligesom andre typer​ fødevarevirksomhed omfattet af fødevarelovgivningen. E-handel med fødevarer omfatter alle former for mad og drikkevarer samt kosttilskud, som markedsføres på digitale platforme, f.eks. hjemmesider, webshops, sociale medier som Facebook og Instagram, samt apps og online markedspladser.​

Som udgangspunkt skal alle fødevarevirksomheder være registreret hos Fødevarestyrelsen, medmindre aktivitetsniveauet er så lavt, at det ligger under bagatelgrænsen.

Alle fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt være registreret hos Fødevarestyrelsen, medmindre aktivitetsniveauet er så lavt, at det ligger under den såkaldte bagatelgrænse. Det gælder også for virksomheder, der sælger fødevarer via digitale platforme. 

Hvis du donerer overskudsmad, som du fx oplyser om via facebookgrupper og lign., er der tale om markedsføring af fødevarer, som er omfattet af fødevarelovgivningen. Der kan være krav om registrering som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen, afhængigt af hvor store mængder du donerer, og hvor hyppigt du donerer dem. Det gælder, også selv om du donerer eller videregiver overskudsmad for at mindske madspild. 

Læs mere om registrering af fødevarevirksomhed

Hvis du kun sælger fødevarer i mindre mængder f.eks. via en digital platform, kan du være undtaget fra kravet om registrering.

Læs mere om virksomheder under bagatelgrænsen

Hvis du er i tvivl, om din fødevarevirksomhed skal være registreret, kan du læse mere herom i vores "startpakke" for nye fødevarevirksomheder.

Find Startpakken her

Husk, at der kan være yderligere lovgivning, som har betydning for netop den slags fødevarer, som du markedsfører.

Mærkningskrav ved fjernsalg

Vidste du, at forbrugerne ofte har krav på oplysninger om fødevaren, før de klikker køb?

Find mere om mærkningskrav ved fjernsalg i afsnit 13.4 i Mærkningsvejledningen

Læs mere om de generelle mærkningsregler her