Autorisation som veterinærsygeplejerske

Læs her hvordan du opnår tilladelse til at virke som veterinærsygeplejerske i Danmark og om ændringer i reglerne om autorisation af veterinærsygeplejersker.

Ændringer af regler om Autorisation af veterinærsygeplejersker

Reglerne om autorisation af veterinærsygeplejersker er ændret med virkning fra 1. juli 2025, se bekendtgørelse nr. 815 af 23. juni 2025 om autorisation af veterinærsygeplejersker m.v. i boksen Lovgivning.

Primære ændringer:

  • Autoriserede veterinærsygeplejersker har fået yderligere beføjelser, herunder i form af, at der er behandlinger, der er flyttet fra bilag 2 til bilag 1 i bekendtgørelsen samt behandlinger, der er flyttet fra bilag 3 til bilag 2 i bekendtgørelsen.
  • Veterinærsygeplejersker med autorisation i specialet heste kan fra 1. juli 2025 behandle alle heste. Det forudsætter dog, at pågældende veterinærsygeplejerske kan dokumentere at have gennemført et medicinhåndteringskursus. Har ansøger i forvejen autorisation i specialet familiedyr og søger om autorisation i specialet heste skal ansøger tillige kunne dokumentere, at have gennemført i alt 6 ugers kurser i uddannelsesspecifikke fag om heste. Se mere i bekendtgørelsen i boksen Lovgivning.

Hent og udfyld ansøgningsskemaet

Ansøgning om autorisation som veterinærsygeplejerske

Vedlæg følgende dokumentation

  1. Kopi af autorisationsbrev vedrørende din autorisation i specialet heste
  2. Dokumentation for ansættelse i en dyrlægepraksis, der primært beskæftiger sig med familiedyr. Dokumentation for ansættelsen (i form af lønsedler) skal svare til 6 måneders sammenhængende fuldtidsansættelse. Har du været deltidsansat skal du indsende lønsedler for en sammenhængende ansættelsesperiode, der minimum omfatter 961 timer (6 x 160,33 timer).
  3. Du skal endvidere vedlægge en erklæring fra den pågældende dyrlægepraksis om, at dyrlægepraksissen primært beskæftiger sig med specialet familiedyr. Erklæringen skal være dateret, underskrevet af en for dyrlægepraksissen ansvarlig dyrlæge med angivelse af dennes autorisationsnummer (eller underskrevet af en anden person, der kan tegne den pågældende dyrlægepraksis). Det skal af erklæringen fremgå at denne relaterer sig til din ansættelsesperiode.
  1. Uddannelsesbevis
  2. Skolebevis
  3. Dokumentation for gennemført medicinhåndteringskursus, der er godkendt af Fødevarestyrelsen.
  1. Kopi af autorisationsbrev vedrørende din autorisation i specialet familiedyr
  2. Dokumentation for ansættelse i en dyrlægepraksis, der primært beskæftiger sig med heste. Dokumentation for ansættelsen (i form af lønsedler) skal svare til 6 måneders sammenhængende fuldtidsansættelse. Har du været deltidsansat skal du indsende lønsedler for en sammenhængende ansættelsesperiode, der minimum omfatter 961 timer (6 x 160,33 timer).
  3. Du skal endvidere vedlægge en erklæring fra den pågældende dyrlægepraksis om, at dyrlægepraksissen primært beskæftiger sig med specialet heste. Erklæringen skal være dateret, underskrevet af en for dyrlægepraksissen ansvarlig dyrlæge med angivelse af dennes autorisationsnummer (eller underskrevet af en anden person, der kan tegne den pågældende dyrlægepraksis). Det skal af erklæringen fremgå at denne relaterer sig til din ansættelsesperiode.
  4. Dokumentation for at du har gennemført et medicinhåndteringskursus, der er godkendt af Fødevarestyrelsen
  5. Dokumentation for at du har gennemført i alt 6 ugers kurser i uddannelsesspecifikke fag om heste, se mere i bekendtgørelsen i afsnittet lovstof

Send ansøgningsskema og dokumentation til Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

Mærk kuverten "Veterinærsygeplejerske"

Eller send din ansøgning og dokumentation elektronisk:
Send din ansøgning og dokumentation elektronisk (virk.dk)

Fødevarestyrelsen vender tilbage til dig

Fødevarestyrelsen træffer afgørelse om autorisation indenfor fire uger efter modtagelsen af din ansøgning og den nødvendige dokumentation.